ΕΔΕΚ για Κυπριακό: Να γίνει εφ' όλης της ύλης διάλογος

ΕΔΕΚ για Κυπριακό: Να γίνει εφ' όλης της ύλης διάλογος

"Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν έχει λαϊκή εντολή να προβαίνει σε εκπτώσεις βασικών ατομικών δικαιωμάτων και να συζητά το κυπριακό πίσω από κλειστές πόρτες".

Ιδιαίτερα επικριτική παρουσιάζεται η ΕΔΕΚ απένταντι στον Προέδρο της Δημοκρατίας αναφορικά με τις υποχωρήσεις που γίνονται στο θέμα του Κυπριακού, τις οποίες χαρακτηρίζει απαράδεκτες.

"Ζητούμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ενημερώσει επίσημα τον κυπριακό λαό ποιες είναι οι υποχωρήσεις που έχει κάνει και ποια τα ανταλλάγματα που παραχώρησε η τουρκική πλευρά; Μετά από όσα έδωσε, τι πήρε ο κ. Αναστασιάδης στη διαδικασία του πάρε-δώσε;", τονίζει η σχετική ανακοίνωση.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Είναι σε όλους γνωστό από ποιους υποκινείται και σε τι αποσκοπεί η κατευθυνόμενη και καθημερινή προσπάθεια των γνωστών κύκλων για να δημιουργηθεί ένα κλίμα δικαιολόγησης των απαράδεκτων υποχωρήσεων του Προέδρου Αναστασιάδη, κυρίως σε θέματα στα οποία η πλευρά μας είχε πολιτικό πλεονέκτημα.

Είναι αδιανόητο και επικίνδυνο να επιχειρείται να διαμορφωθεί θετική γνώμη για τη εθνική και τη φυσική επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού στη βάση κάποιων αμφίβολης ποιότητας και αντικειμενικότητας ερευνών.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν έχει λαϊκή εντολή να προβαίνει σε εκπτώσεις βασικών ατομικών δικαιωμάτων και να συζητά το κυπριακό πίσω από κλειστές πόρτες.

Ζητούμε να γίνει εφ’ όλης της ύλης δημόσιος διάλογος για το κυπριακό και καλούμε τον Προέδρο της Δημοκρατίας να ενημερώσει τον κυπριακό λαό για τη μέχρι σήμερα πορεία των συνομιλιών.

Ζητούμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ενημερώσει επίσημα τον κυπριακό λαό ποιες είναι οι υποχωρήσεις που έχει κάνει και ποια τα ανταλλάγματα που παραχώρησε η τουρκική πλευρά; Μετά από όσα έδωσε, τι πήρε ο κ. Αναστασιάδης στη διαδικασία του πάρε-δώσε;

Τονίζουμε ότι αμετακίνητη θέση της ΕΔΕΚ είναι ότι, το ατομικό δικαίωμα της ιδιοκτησίας και της διάθεσης της περιουσίας, όπως και οποιοδήποτε άλλο ατομικό δικαίωμα, δεν μπορεί κανένας να το διαχειρίζεται εκ μέρους του πολίτη.

Ανεξάρτητα εάν ένας πρόσφυγας επιστρέψει ή όχι, αυτός και μόνο αυτός έχει το δικαίωμα να αποφασίσει ελεύθερα και ανεπηρέαστα πως θα αξιοποιήσει την περιουσία του.
Ο κ. Αναστασιάδης δεν έχει λάβει εντολή από τους πολίτες να διαπραγματεύεται εκπτώσεις σε βασικά ατομικά δικαιώματα.