Οικολόγοι για Μποσκίρ: Επιεικώς απαράδεκτες οι δηλώσεις του

Οικολόγοι για Μποσκίρ: Επιεικώς απαράδεκτες οι δηλώσεις του

Με ανακοίνωσή του, το Κίνημα Οικολόγων, αναφέρεται στις δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Βολκάν Μποσκίρ, χαρακτηρίζοντάς τον απαράδεκτο.

Αυτούσια η ανακοίνωση της Κας Ξάνθου:

«Ο Κυπριακός λαός θέλει να γνωρίζει τι μαγειρεύεται για εκείνον χωρίς εκείνον.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών καταγγέλλει τις δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Βολκάν Μποσκίρ κατά τη διάρκεια της παράνομης επίσκεψης στην κατεχόμενη Κύπρο.

Ιδιαίτερη εντύπωση και ερωτηματικά προκάλεσε η δήλωση του κ. Μποσκίρ ότι θα ξεκινήσει εργολαβικά εκστρατεία στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ώστε να εξασφαλίσει ότι η λύση του Κυπριακού θα αποτελεί πρωτογενές δίκαιο, καταργώντας την υποχρέωση πλήρους εναρμόνισης της όποιας νέας κατάστασης πραγμάτων προκύψει με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Ως Κίνημα Οικολόγων καταδικάζουμε απερίφραστα αυτήν την πιθανότητα και απαιτούμε όπως ληφθούν άμεσα μέτρα για αντιμετώπιση του κινδύνου που ελλοχεύει από τις ανανεωμένες κινήσεις της Τουρκίας.

Παράλληλα εκφράζουμε τη δυσαρέσκεια μας για την έλλειψη ενημέρωσης από την Κυβέρνηση Αναστασιάδη για τις παραμέτρους που συζητούνται στις απευθείας συνομιλίες με τον κ. Ακιντζί, σε σχέση με την επίλυση της περιουσιακής πτυχής του Κυπριακού και συγκεκριμένα για τα κριτήρια κατάταξης των περιουσιών.

Το γεγονός πως ο λαός παραμένει στο σκοτάδι είναι άκρως ανησυχητικό και μοιραία θέτει υπό αμφισβήτηση την πορεία της ίδιας της διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών καλεί για πολλοστή φορά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη να συγκαλέσει συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου και να ξεκινήσει άμεσα να ενημερώνει τον λαό για τις εξελίξεις όπως διαμορφώνονται.

Θυμίζουμε ότι η ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων έχει προσκαλέσει από το Σεπτέμβριο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ενημερώσει τη Βουλή σε ειδική κλειστή συνεδρίαση.

Είναι πεποίθησή μας πως η συσκότιση που έχει επιβληθεί όσον αφορά αυτές τις κρίσιμες πτυχές του Κυπριακού, μόνο ζημιά μπορεί να προκαλέσει, αφού τροφοδοτεί τη δυσπιστία του λαού και υποσκάπτει την όποια πιθανότητα υπερψήφισης μιας πρότασης λύσης του Κυπριακού, εάν και εφόσον τελεσφορήσουν οι απευθείας συνομιλίες του Κυπριακού στο εγγύς μέλλον.

Έχουμε ζητήσει επανειλημμένα πληροφόρηση από τον Πρόεδρο για τις θέσεις των δύο διαπραγματευτικών πλευρών, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει ανταπόκριση».