ΔΗΣΥ για τις δηλώσεις Κυπριανού: Με τις πολιτικές του ΑΚΕΛ χάσαμε όλοι

ΔΗΣΥ για τις δηλώσεις Κυπριανού: Με τις πολιτικές του ΑΚΕΛ χάσαμε όλοι

Ο ΔΗΣΥ απάντησε στις επικρίσεις που δέχθηκε από τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού.

Αυτούσιες οι δηλώσεις του Πρόδρομου Προδρόμου:
Όσο το δυνατό μεγαλύτερη πολιτική ενότητα χρειάζεται και στο Κυπριακό, αλλά και στην προσπάθεια αποκατάστασης της οικονομίας

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, με σημερινές δηλώσεις του, κατακρίνει άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης διότι σε ορισμένες περιπτώσεις στήριξαν αποφάσεις πατριωτικής ευθύνης προκειμένου η Κύπρος να ανταποκριθεί σε δεσμεύσεις προς τους δανειστές τις οποίες προκάλεσε η ίδια η διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ.

Επιλογή του ΑΚΕΛ είναι αφού προκάλεσε την ανάγκη και έφερε στην Κύπρο Μνημόνιο, στη συνέχεια να κακίζει όσους ανέλαβαν το βάρος να εφαρμόσουν τα αναγκαία μέτρα για την ανοικοδόμηση της οικονομίας.

Η δική μας προσέγγιση είναι ότι τόσο στη δύσκολη υπόθεση της αποκατάστασης της οικονομίας, όσο και στο εθνικό ζήτημα θα ήταν ευχής έργο να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή εθνική ενότητα των πολιτικών δυνάμεων.

Αυτοί που έπαιξαν ψευδοταξικά παιχνίδια με την οικονομία και τελικά έχασε όλη η Κύπρος

Για «ταξική και αυταρχική πολιτική» καταγγέλλει ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ την Κυβέρνηση. Ξεχνά εύκολα όμως ο κ.Α.Κυπριανού ότι αταίριαστες ταξικές πολιτικές και μάλιστα επί ερειπίων, ήταν η κυβέρνηση του ΑΚΕΛ που προωθούσε.

Τότε που, λέγοντας στον κόσμο ότι δήθεν θα έβαζαν τους «έχοντες και κατέχοντες» να πληρώσουν το λογασιασμό της κρίσης, έπαιξαν άσχημα παιχνίδια με βασικούς νόμους και μηχανισμούς της οικονομίας.

Έπαιξαν και έχασαν. Μόνο που με τις πολιτικές τους εκείνες, χάσαμε όλοι! Έχασε η Κύπρος την οικονομία της.

Την ώρα που η οικονομία βγαίνει από την κρίση, κάποιοι πυροβολούν στον αέρα

Απάντηση στις προκλήσεις του γ.γ. του ΑΚΕΛ

Σε σημερινές δηλώσεις του σε κομματικό ακροατήριο, ο ηγέτης του ΑΚΕΛ εμφανίστηκε εξαιρετικά ερειστικός και προκλητικός.

Είναι πρόκληση να μιλά ο κ. Α.Κυπριανού για τις «χιλιάδες που υπομένουν στον εξευτελισμό του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος», όταν γνωρίζει ότι αυτές οι χιλιάδες ανθρώπων προηγούμενως και επί διακυβέρνησης ΑΚΕΛ δεν είχαν τίποτα και ούτε αυτό το εισόδημα, αλλά είχαν αφεθεί στη μοίρα τους και στα κοινωνικά παντοπωλεία. Ενώ τώρα για πρώτη φορά καλύπτονται με μια κοινωνική πολιτική ανάγκης. Για μας όμως, όσο απαραίτητα και αν είναι ως δίχτυ προστασίας, δεν είναι λύση ούτε επιδόματα ανεργίας ούτε και το εγγυημένο εισόδημα. Για το Δημοκρατικό Συναγερμό στρατηγική κατεύθυνση είναι να ενθαρρύνουμε και να στηρίξουμε τις δημιουργικές δυνάμεις της οικονομίας, τις επενδύσεις και την οικονομική δραστηριότητα. Εκείνες που κατά κανόνα τις καταπολεμούν οι αντιλήψεις του ΑΚΕΛ.

Είναι, επίσης, πρόκληση να μιλά ο κ. Α.Κυπριανού για τα «υψηλότερα δανειστικά επιτόκια», όταν γνωρίζει πολύ καλά ότι τα επιτόκια στην διάρκεια της διακυβέρνησης ΑΚΕΛ είχαν εκτοξευτεί στα ύψη και ήταν πολύ ψηλότερα από ότι σήμερα. Ενώ, ακόμα και αν παραμένουν ψηλά σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, δεν παύουν να έχουν μειωθεί στο χαμηλότερο επίπεδο που γνωρίσε ποτέ η χώρα μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυπριανού: Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη- Συναγερμού πρόδωσε την ελπίδα

Κυπριανού: Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη- Συναγερμού πρόδωσε την ελπίδα

Και είναι πρόκληση να μιλούν για μείωση της αγοραστικής αξίας του μέσου μισθού ή και ανεργία ο κ. Α.Κυπριανού και το ΑΚΕΛ, όταν όλοι γνωρίζουν ότι η ακατάσχετη κατρακύλα και για μισθούς και για εισοδήματα προκλήθηκε από τις πολιτικές της διακυβέρνησης του ΑΚΕΛ, ενώ η σημερινή κυβέρνηση για τρία χρόνια τώρα προσπαθεί και κατορθώνει να σταματήσει την πτώση και να ανοικοδομήσει την οικονομία που εκείνοι αποδιάρθρωσαν,

Είναι, τέλος, αλήθεια ότι, όπως φαίνεται και στα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία επικαλείται και η Π.Ε.Ο., η ανεργία στην Κύπρο, παρά την ανάσχεση, εξακολουθεί να είναι ανεπίτρεπτα ψηλή.

Το μεγάλο αυτό πρόβλημα θα το αντιμετωπίσουμε όμως με τη διευκόλυνση επενδύσεων και ακόμα μεγαλύτερη αναζωοπύρωση της οικονομικής δραστηριότητας και της ανάπτυξης η οποία επανεμφανίστηκε από το 2015, προκειμένου να δημιουργηθούν οι απαραίτητες θέσεις εργασίας και όχι με συνταγές «κρατισμού».

Είναι με τις πολιτικές της σημερινής κυβέρνησης που μας βγάζουν από την κρίση που θα αντιμετωπισθεί αποτελεσματικά η ανεργία και όχι με πολιτικές σαν εκείνες του ΑΚΕΛ που την ευνόησαν και την εξώθησαν σε πρωτόγνωσρο για την Κύπρο ύψος.

Διαβάστε επίσης:

Κυπριανού: Η Κυβέρνηση Αναστασιάδη- Συναγερμού πρόδωσε την ελπίδα