Συνάντηση Αβέρωφ Νεοφύτου με Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Συνάντηση Αβέρωφ Νεοφύτου με Πατριάρχη Ιεροσολύμων

Συνεχίζεται η επίσκεψη του Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Αβέρωφ Νεοφύτου στο Ισραήλ. Με την ευκαιρία αυτή, ο κ. Νεοφύτου έγινε δεκτός από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ’.

Κατά τη συνάντηση, εκφράσθηκε εκατέρωθεν ικανοποίηση για τους διαχρονικά στενούς δεσμούς συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Ο κ. Νεοφύτου υπογράμμισε τη σημασία του ρόλου του Πατριάρχη Ιεροσολύμων στη διασφάλιση της συμβίωσης μεταξύ των διάφορων θρησκευτικών ομάδων στα Ιεροσόλυμα. Σημείωσε εξάλλου ότι, αν και δεν πρόκειται για θρησκευτικό πρόβλημα, εάν οι προσπάθειες για επίλυση του κυπριακού προβλήματος στεφθούν με επιτυχία, η Κύπρος θα καταστεί διεθνώς ένα θετικό παράδειγμα ειρηνικής συμβίωσης μεταξύ Χριστιανών και Μουσουλμάνων, στο πλαίσιο ενός κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από πλευράς του, ο Πατριάρχης ευχήθηκε να υπάρξει σύντομα λύση του κυπριακού προβλήματος.

Τέλος, αντηλλάγησαν απόψεις για τις εξελίξεις στην περιοχή, οι οποίες επηρεάζουν και τους Χριστιανούς της Μέσης Ανατολής.