Οικολόγοι για περιουσιακό και εκκλησιαστική γη: Οι Τούρκοι θέλουν να «βάλουν χέρι»

Οικολόγοι για περιουσιακό και εκκλησιαστική γη: Οι Τούρκοι θέλουν να «βάλουν χέρι»

Την πρόθεση των Τούρκων να διεκδικήσουν κρατική – εκκλησιαστική γη, τονίζουν με ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Περιουσιακό: Οι Τούρκοι θέλουν να «βάλουν χέρι» σε κρατική - εκκλησιαστική γη

Οι χθεσινές δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου αντανακλούν τις ανησυχίες της Εκκλησίας για τη συζήτηση του κεφαλαίου των περιουσιών στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Αναστασιάδη - Ακιντζί.

Φαίνεται ότι βήμα - βήμα γίνεται αποδεκτή η πρόταση της Τουρκίας, όπως όσοι παράνομοι χρήστες αναγκαστούν να παραδώσουν περιουσίες στην περιοχή που θα περιέλθει υπό Ελληνοκυπριακή διοίκηση, θα έχουν ως αντάλλαγμα κρατική ή εκκλησιαστική περιουσία στην υπό Τουρκοκυπριακή διοίκηση περιοχή.

Έτσι η περιουσία της Εκκλησίας θα περιέλθει στη «νόμιμη» πλέον κατοχή Τουρκοκυπρίων και Τούρκων εποίκων.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος κ. Γιώργος Περδίκης δήλωσε τα εξής:

«Η εκκλησία όπως και κάθε ιδιοκτήτης γης στα κατεχόμενα, δικαιούνται να διαμαρτύρονται εναντίον της προοπτικής τέτοιων συγκλίσεων στο περιουσιακό. Οι λύσεις που προτείνονται δεν μπορούν να παραβιάζουν τα ανθρώπινα και προσωπικά δικαιώματα των Κυπρίων.

Δεν μπορούν κάποιοι, στο όνομα της ικανοποίησης της παράλογης απαίτησης της Τουρκίας για εγγυημένες πλειοψηφίες σε πληθυσμό και περιουσίες, να προτείνουν «λύσεις» που παραβιάζουν το δικαίωμα στην ιδιοκτησία ή τις ατομικές πολιτικές ελευθερίες.

Τέτοιου είδους «λύσεις» είναι θνησιγενείς και θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια σε νέες ταραχές, περιπέτειες και ταλαιπωρίες του Κυπριακού λαού».