Στο Προεδρικό ο Αλέξης Τσίπρας

Στο Προεδρικό ο Αλέξης Τσίπρας

Έφθασε γύρω στις 09:15 στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας για τη σημερινή τριμερή συνάντηση Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ, σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, μετά το πέρας της οποίας αναμένεται να υιοθετηθεί η Διακήρυξη της Λευκωσίας.

Τον κ. Τσίπρα υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. ο Έλληνας Πρωθυπουργός μετά την επίσημη υποδοχή του, κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Μακαρίου Γ' στο προαύλιο του Προεδρικού Μεγάρου και χαιρέτισε τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας.

Εντός του Προεδρικού Μεγάρου και καλωσορίζοντας τον κ. Τσίπρα λίγο πριν αρχίσει η κατ' ιδίαν συνάντησή τους, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε για την Τριμερή, ότι αυτές οι προσπάθειες θα στεφθούν με επιτυχία με στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων που η γειτονιά μας αντιμετωπίζει.

Ο κ. Τσίπρας από πλευράς του τόνισε τη σημασία της συνεργασίας για προώθηση της ειρήνης και της ανάπτυξης στην περιοχή και είπε ότι θα δημιουργήσει ένα θετικό παράδειγμα, σημειώνοντας ότι “δεν στρεφόμαστε εναντίον τρίτον”.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο Κυπριακό.

Στη συνέχεια αναμένεται η άφιξη στο Προεδρικό Μέγαρο του Πρωθυπουργού του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου.

Στο Προεδρικό Μέγαρο έχουν εφαρμοστεί αυστηρά μέτρα ασφάλειας.