Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ

Έφθασε γύρω στις 10:20 στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου, τον οποίο υποδέχθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο κ. Νετανιάχου, μετά την επίσημη υποδοχή του, κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Μακαρίου Γ' στο προαύλιο του Προεδρικού Μεγάρου και χαιρέτισε τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας.

Θα πραγματοποιηθεί κατ' ιδίαν συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη και του κ. Νετανιάχου, και θα ακολουθήσει διευρυμένη διμερής συνάντηση Κύπρου-Ισραήλ.

Στην πολυμελή αντιπροσωπεία του κ. Νετανιάχου συμμετέχει και ο Υπουργός Υποδομής, Ενέργειας και Υδάτινων Πόρων του Ισραήλ Yuvan Steinitz.

Στη συνέχεια θα επιστρέψει στο Προεδρικό Μέγαρο ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για την τριμερή συνάντηση Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ, σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων, μετά το πέρας της οποίας αναμένεται να υιοθετηθεί η Διακήρυξη της Λευκωσίας.

Αρχικά θα πραγματοποιηθεί τριμερής κατ' ιδίαν συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους Πρωθυπουργούς της Ελλάδας και του Ισραήλ, και θα ακολουθήσει διευρυμένη τριμερής συνάντηση Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ.

Οι Αναστασιάδης, Τσίπρας και Νετανιάχου θα προβούν σε δηλώσεις στις 1310. Στις 1340 θα παρακαθίσουν σε γεύμα.