ΕΥΡΩΚΟ για Τριμερή: Ικανοποίηση από τα αποτελέσματα

ΕΥΡΩΚΟ για Τριμερή: Ικανοποίηση από τα αποτελέσματα

"Η σημερινή Σύνοδος είναι ένα ακόμα βήμα που βγάζει την Κύπρο από μια γεωπολιτική ομηρία δεκαετιών", σύμφωνα με το ΕΥΡΩΚΟ.

Την εκτίμηση ότι οι συμφωνίες που συνομολογήθηκαν εδραιώνουν ακόμα περισσότερο τη συνεργασία Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ στη γειτονιά μας που μαστίζεται από ένταση, συγκρούσεις και εμφυλίους πολέμους εξέφρασε το ΕΥΡΩΚΟ σε ανακοίνωσή του.

Αυτούσια η ανακοίνωση

Εκφράζουμε την ικανοποίηση μας για τις εξαγγελίες και τα αποτελέσματα που προέκυψαν από τη στρατηγική τριμερή σύνοδο κορυφής της Λευκωσίας. Οι συμφωνίες που συνομολογήθηκαν εδραιώνουν ακόμα περισσότερο τη συνεργασία Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ στη γειτονιά μας που μαστίζεται από ένταση, συγκρούσεις και εμφυλίους πολέμους.

Η γρήγορη υλοποίηση όλων όσων έχουν συμφωνηθεί σήμερα θα θωρακίσει πολιτικά και οικονομικά την Κύπρο, θα ενισχύσει περισσότερο την κρατική υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας και θα εδραιώσει τη γεωπολιτική αξία της πατρίδας μας στην ταραγμένη περιοχή μας.

Η σημερινή Σύνοδος είναι ένα ακόμα βήμα που βγάζει την Κύπρο από μια γεωπολιτική ομηρία δεκαετιών. Η στρατηγική συνεργασία Κύπρου, Ελλάδας και Ισραήλ συμβάλει στην αποτροπή των επιβουλών που συνεχίζονται εις βάρος του λαού μας από την Τουρκία και στην αντιμετώπιση της υπονόμευσης της κρατικής οντότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας που επιχειρεί η Άγκυρα.