ΕΥΡΩΚΟ για Κυπριακό: Ψευδείς οι προσδοκίες ότι η λύση θα έχει οικονομικά οφέλη

ΕΥΡΩΚΟ για Κυπριακό: Ψευδείς οι προσδοκίες ότι η λύση θα έχει οικονομικά οφέλη

Το κυπριακό δεν θα λυθεί με οικονομικούς όρους, αλλά με όρους γεωπολιτικής ισορροπίας, ασφάλειας και ειρήνης τόσο στην Κύπρο όσο και στην ευρύτερη περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το ΕΥΡΩΚΟ. 

Η ανακοίνωση τονίζει ακόμα ότι από τις εξαγγελίες για οικονομικά οφέλη επωφελούνται κυρίως κομματικές δυνάμεις.

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΕΥΡΩΚΟ

Ο Εκπρόσωπος της Πολιτικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κόμματος Γιώργος Ζαχαριάδης, σε δήλωση του για το κυπριακό, ανέφερε:
«Παρακολουθούμε με προβληματισμό τις ηγεσίες του ΑΚΕΛ και του ΔΗΣΥ να καλλιεργούν την ψευδή προσδοκία ότι η όποια λύση του κυπριακού θα λύσει δια μαγείας όλα τα οικονομικά, πολιτικά και θεσμικά προβλήματα που έχουμε σήμερα μπροστά μας.

Οι Κύπριοι πολίτες βιώνουν μια πρωτόγνωρη αβεβαιότητα, πολλοί μαστίζονται από τη φτώχεια και την ανεργία, όλοι είναι αγανακτισμένοι και απογοητευμένοι και ευάλωτοι στις σειρήνες του συμβιβασμού.

Αυτή την κατάσταση εκμεταλλεύονται οι τελάληδες και οι κράχτες της όποιας λύσης για να πλασάρουν τη θέση για λύση εδώ και τώρα ακόμα και αν αυτή είναι δοτή και κακή γιατί έτσι θα πετύχουμε μια οικονομική έκρηξη που θα γεμίσει με χρήμα όλες τις αδειανές τσέπες.

Το κυπριακό δεν θα λυθεί με οικονομικούς όρους, αλλά με όρους γεωπολιτικής ισορροπίας, ασφάλειας και ειρήνης τόσο στην Κύπρο όσο και στην ευρύτερη περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.

Για αυτό πρέπει να περιφρουρήσουμε την κρατική οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και να προτάξουμε ότι η ειρήνη, η ασφάλεια και η σταθερότητα που εξυπηρετεί τις επενδύσεις και τα άλλα μεγάλα συμφέροντα στη γειτονία μας, διέρχεται μέσα από τη σωστή, ασφαλή και λειτουργική λύση του κυπριακού. Οτιδήποτε άλλο ελλοχεύει κινδύνους για ολόκληρη την περιοχή», κατέληξε ο κύριος Γιώργος Ζαχαριάδης.