Κασουλίδης για Κυπριακό: Και επίσημα στο τραπέζι οι εγγυήσεις

Κασουλίδης για Κυπριακό: Και επίσημα στο τραπέζι οι εγγυήσεις

Γίνονται ανεπίσημες διαβουλεύσεις και διακίνηση ιδεών για το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, επιβεβαιώνει ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

Σε συνέντευξη στην εφημερίδα "Αλήθεια", ο κ. Κασουλίδης αναφέρει ότι οι βολιδοσκοπήσεις θα συνεχιστούν, μέχρι να υπάρξει κατάληξη σε κοινή αντίληψη για τους τρόπους με τους οποίους οι Ελληνοκύπριοι και οι Τουρκοκύπριοι θα αισθάνονται εξίσου ασφαλείς.

"Όταν το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων συζητηθεί", προσθέτει, "θα σημαίνει ότι όντως συζητήθηκαν όλα τα άλλα κεφάλαια και η λύση είναι κοντά".

Ερωτηθείς για τις ενέργειες του ειδικού συμβούλου του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Έσπεν Μπαρθ Έιντε για αναζήτηση χρηματοδοτών της λύσης, ο υπουργός Εξωτερικών απάντησε ότι συμφωνεί με τις ενέργειές του, προσθέτοντας ότι το θέμα δεν πρέπει να συζητηθεί την τελευταία στιγμή.

"Η διάθεση των χρημάτων που προϋποθέτει μια λύση", τονίζει, "είναι κάτι που πρέπει να γνωρίζουν και οι δύο ηγέτες, για να πράξουν αναλόγως στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων".