ΕΥΡΩΚΟ για διαρροή εγγράφου: Κάνουν ζήτημα τις διαρροές, αντί να συζητούμε σοβαρά

ΕΥΡΩΚΟ για διαρροή εγγράφου: Κάνουν ζήτημα τις διαρροές, αντί να συζητούμε σοβαρά

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΥΡΩΚΟ διέρρευσε με λανθασμένο τρόπο και φρασεολογία η στιχομυθία του με τον Δημήτρη Χριστόφια και ιδιαίτερα η φράση ΔΗΣΑΚΕΛ που του αποδόθηκε, η οποία όπως αναφέρει λέχθηκε από τον ίδιο τον κο Χριστόφια.

Κάποιοι θέλουν να κάνουν κύριο ζήτημα τις διαρροές αντί να συζητούμε σοβαρά στο Εθνικό Συμβούλιο, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης.

“Είχα τοποθετηθεί ότι στις θεματικές όπως θα ξεκινήσουν και μάλιστα με την επιφύλαξη πιθανών διαρροών ότι δεν θα συμμετείχα στην πρώτη για να δω κατά πόσον θα γίνει σωστή σοβαρή συζήτηση και χωρίς διαρροές” είπε.

Οσον αφορά τις διαρροές, πρόσθεσε, "η θέση μας είναι η εξής: Πραγματικά δεν αντιλαμβάνομαι σε τι ενοχλούν οι διαρροές, κάποιοι θέλουν να κάνουν κύριο ζήτημα τις διαρροές αντί να συζητούμε σοβαρά στο Εθνικό Συμβούλιο και δεν ήμουν διατεθειμένος, για αυτό είπα ότι δεν θα πάω στην πρώτη θεματική, αντί να συζητώ το περιεχόμενο της λύσης και να ακούγονται και να λέγονται απόψεις να συζητώ ποιος και πότε διέρρευσε”.

“Επειδή εμείς θεωρώ ότι είμαστε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι δεν διαρρεύσαμε, εάν θα συνεχίσει αυτή η ιστορία περί διαρροών ή μη και μάλιστα τα περισσότερα των οποίων είναι γνωστά και στους Τούρκους και στους ξένους και στους πάντες και το πρόβλημα είναι εάν θα τα ξέρει ο κυπριακός λαός, εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να μπούμε σε αυτή τη λογική και σε αυτή τν συζήτηση”, πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι “στην πρώτη συνεδρία σύσκεψης αρχηγών κομμάτων που θα γίνει για τη θεματική δεν θα συμμετέχουμε για να δούμε εάν πράγματι θα γίνει συζήτηση επί της ουσίας ή εάν θα γίνει συζήτηση περί διαρροών ή μη”.