Η δυνατότητα λύσης στο Κυπριακό ορατή είπε ο Κώστας Σημίτης

Η δυνατότητα λύσης στο Κυπριακό ορατή είπε ο Κώστας Σημίτης

Ο πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Σημίτης σε διάλεξη που παρέθεσε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου τη Δευτέρα είπε πως η δυνατότητα λύσης στο Κυπριακό είναι ορατή.

Πρόσθεσε πως “αν δώσετε τη λύση θα υπάρξει στο σημερινό απαισιόδοξο περιβάλλον ένα μήνυμα ελπίδας. Θα αναδείξετε σε μια Ευρώπη που σωρεύονται τα προβλήματα ότι η ευρύτερη συνεργασία που επιδιώκει έχει αξία, συμβάλλει στην ειρήνη. Θα επιβεβαιώσετε, ότι όλοι εκείνοι που προσπάθησαν και συνέβαλαν στην ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έκαναν ταυτόχρονα ένα σημαντικό βήμα για την ειρήνη στον κόσμο».

Ο κ. Σημίτης ανέπτυξε το ερώτημα αν η Ευρωπαϊκή Ένωση πορεύεται προς ένα αδιέξοδο, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Πανεπιστήμιο.

Ο Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και Διαχείριση Κρίσεων Χρίστος Στυλιανίδης, κατέθεσε προσωπικές του μαρτυρίες για να προβάλει το πολιτικό ήθος, την αξιοπιστία και την ακεραιότητα του πρώην Πρωθυπουργού.

Στην ομιλία του ο κ. Σημίτης τοποθετήθηκε για τον δρόμο που πρέπει να χαράξει η Ευρωπαϊκή Ένωση: «Η πολιτική και οικονομική ενοποίηση είναι μία συνεχής εξέλιξη σε βάθος χρόνου, επιβεβλημένη λόγω της παγκοσμιοποίησης και συναρτημένη με τα προβλήματα που θα συναντά η Ευρώπη και θα πρέπει να επιλύσει.