ΕΥΡΩΚΟ για διαρροή εγγράφου: Ζητούμε έρευνα για να διαφανεί ποιος διέρρευσε το έγγραφο

ΕΥΡΩΚΟ για διαρροή εγγράφου: Ζητούμε έρευνα για να διαφανεί ποιος διέρρευσε το έγγραφο

Ο Πρόεδρος της Νεολαίας του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, Ανδρέας Τελεβάντος, σχολιάζοντας τα γεγονότα της διαρροής του εγγράφου του Εθνικού Συμβουλίου, ανέφερε:

«Πρέπει να μπει ένα τέλος στις διαρροές εμπιστευτικών εγγράφων από το Εθνικό Συμβούλιο. Οι πολίτες πρέπει να ενημερώνονται για το κυπριακό επίσημα και διεξοδικά και όχι μέσα από διαρροές.

Η τήρηση του απορρήτου και ο σεβασμός της αρχής της εμπιστευτικότητας είναι δύο στοιχεία αναγκαία για την επιτυχία της πλευράς μας στη διεξαγόμενη διαπραγμάτευση του κυπριακού.

Το Ευρωπαϊκό Κόμμα ούτε στο παρελθόν ούτε και τώρα σχετίζεται με τη διαρροή εμπιστευτικών εγγράφων του κυπριακού. Ως εκ τούτου ζητούμε τη διεξαγωγή έρευνας για να διαφανεί κατά πόσο η τελευταία διαρροή έγινε από κάποιο μέλος του Εθνικού Συμβουλίου ή από αλλού.
Χωρίς διάθεση να εμποδιστεί το δημοσιογραφικό έργο και χωρίς πρόθεση να περιοριστεί η ενημέρωση των πολιτών, ζητούμε να λάμψει η αλήθεια για τους υπευθύνους της διαρροής με στόχο να μπει ένα τέλος σε αυτό τον προβληματικό «βραχνά».

Καλούμε όλα τα κόμματα να στηρίξουν αυτή τη θέση και την Κυβέρνηση να προβεί στις ανάλογες ενέργειες έρευνας. Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του», κατέληξε ο Πρόεδρος της Νεολαίας του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.