Οικολόγοι για ενημέρωση Βουλής: Ικανοποίηση για την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας

Οικολόγοι για ενημέρωση Βουλής: Ικανοποίηση για την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας

Ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Γιώργος Περδίκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας να ενημερώσει τη Βουλή και το λαό με διαφανή δημοκρατική διαδικασία.

Αυτούσιες οι δηλώσεις του:

Πληροφορήθηκα ψες αργά ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε τη Βουλή των Αντιπροσώπων ότι επιθυμεί όπως η συνεδρίαση της ολομέλειας του σώματος της 11ης Φεβρουαρίου, στην οποία προγραμματίζεται να μιλήσει ενημερώνοντας τη Βουλή των Αντιπροσώπων για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, είναι ανοικτή στο κοινό και μεταδίδεται απευθείας από τα μέσα ενημέρωσης.

Χαιρετίζω την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας ως πράξη δημοκρατικής υπευθυνότητας.

Υπενθυμίζεται ότι όταν με προσωπική έντονη παρέμβαση μου η Βουλή των Αντιπροσώπων υποχρεώθηκε να λειτουργήσει στα πλαίσια του Συντάγματος και να τοποθετηθεί επί της εισήγησης για κεκλεισμένων των θυρών ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (άρθρο 75 παράγραφος 2), η εισήγηση μου για ανοικτή και δημόσια συνεδρίαση καταψηφίστηκε από ΟΛΑ τα κόμματα.

Σε εκείνη τη συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων ακούστηκε το επιχείρημα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αρνείται να προσέλθει προς ενημέρωση του σώματος εάν η συνεδρίαση είναι δημόσια όπως προνοεί το Σύνταγμα.

Η τελική απόφαση του Προέδρου να προσέλθει σε ανοικτή ενημέρωση της Βουλής και του λαού, τιμά τον ίδιο και αφήνει – για άλλη μια φορά – εκτεθειμένη τη Βουλή και τα κόμματα.

Πρόθεση μου είναι μετά την ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επαναφέρω το αίτημα μου (που και αυτό απορρίφθηκε από την πλειοψηφία των κομμάτων) για συζήτηση του Κυπριακού στο Κεφάλαιο Δ της ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων.