Οικολόγοι για δηλώσεις Μπουρτζού: Τουρκοκυπριακή τορπίλη στις συνομιλίες

Οικολόγοι για δηλώσεις Μπουρτζού: Τουρκοκυπριακή τορπίλη στις συνομιλίες

Το Κίνημα Οικολόγων σχολίασε της δηλώσεις του εκπροσώπου του Μουσταφά Ακιντζί για το Κυπριακό και την μετεξέλιξη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αυτούσιες οι δηλώσεις Περδίκη:

Βρισκόμαστε – δυστυχώς – ενώπιον νέων Τουρκικών προκλήσεων που δυναμιτίζουν το καλό κλίμα των συνομιλιών.

Από τη μια έχουμε τις προκλητικές δηλώσεις του Ακιντζί στην Wall Street Journal όπου μίλησε για «τελευταία ευκαιρία» και για τον εγγυητικό ρόλο της Τουρκίας, σε αντίθεση με το συμβιβαστικό και εποικοδομητικό λόγο του Προέδρου Αναστασιάδη στη δική του παράλληλη συνέντευξη.

Μετά ήρθε η τοποθέτηση του κ. Μπαγίς Μπουρτζού – Εκπρόσωπος του κατοχικού ηγέτη – ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία και το ψευδοκράτος θα συνιδρύσουν το νέο μόρφωμα, το οποίο θα αποτελεί τη νέα κατάσταση που θα αντικαταστήσει στα διεθνή forum την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ως Οικολόγοι, κρίνουμε τις δηλώσεις του εκπροσώπου των Τουρκοκυπρίων ως μη εποικοδομητικές, αρνητικές και προκλητικές. Αποτελούν ακόμα μια σαφή ένδειξη ότι οι Τούρκοι δεν έχουν απαγκιστρωθεί από τις πάγιες απαράδεκτες τους θέσεις.

Η θέση των Οικολόγων είναι ξεκάθαρη: Η λύση πρέπει να εξασφαλίζει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία που ιδρύθηκε το 1960 και είχε συνεχή νόμιμη παρουσία για τόσες δεκαετίες, θα συνεχίσει να υφίσταται έστω και με διαφορετική εσωτερική διάρθρωση και σύστημα διακυβέρνησης.

Οι δηλώσεις θα γίνουν μετά τη συνάντηση του κ. Περδίκη με το Δήμαρχο Μόρφου σήμερα 5 Φεβρουαρίου στις 11:30π.μ. στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος στη Λευκωσία.