Ο ΠτΔ δεν θα δεχθεί συμφωνία που δεν θα προϋποθέτει τη συνέχιση της ΚΔ, λέει ο Αβέρωφ

Ο ΠτΔ δεν θα δεχθεί συμφωνία που δεν θα προϋποθέτει τη συνέχιση της ΚΔ, λέει ο Αβέρωφ

Τη θέση ότι ο ΠτΔ δεν πρόκειται να δεχθεί συμφωνία για το Κυπριακό που δεν θα προϋποθέτει τη συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας δια της μετεξελίξεως της σε ομοσπονδιακό κράτος, εξέφρασε με δηλώσεις του στην Πάφο ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο κ. Νεοφύτου, ο οποίος μιλούσε στο πλαίσιο επίσκεψης του στο εργοστάσιο M. Michaels Metals στην Αγία Βαρβάρα στην Πάφο, είπε ότι ο ΠτΔ προσπαθεί πάρα πολύ σκληρά σε μια δύσκολη προσπάθεια να καταλήξει σε μια συμφωνία για το Κυπριακό και ευχήθηκε να τα καταφέρει.

Απαραίτητη προϋπόθεση, είπε, είναι η τουρκική πλευρά να εγκαταλείψει διαχρονικές αδιάλλακτες θέσεις.

Πρόσθεσε ακόμη πως το Κυπριακό δεν θα λυθεί δια μέσου δηλώσεων και αντιδηλώσεων και "ούτε θα κρίνω και θα αποφασίσω για το μέλλον του τόπου με βάση τις όποιες δηλώσεις", συμπλήρωσε.

Αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είπε ο κ. Νεοφύτου, “κατορθώσει και πετύχει μια συμφωνία, θα αξιολογήσουμε και θα μελετήσουμε τους όρους της συμφωνίας”, και όχι “τις οποιεσδήποτε δηλώσεις του οποιουδήποτε”.

Να στηριχθούν παραγωγικές βιομηχανίες

Εξάλλου, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ δήλωσε ότι πρέπει να στηριχθούν βιομηχανίες που παράγουν και πρόσθεσε πως “σε αυτόν τον τόπο πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπίες”.

Ανέφερε περαιτέρω ότι “είναι αυτούς τους τομείς και αυτήν την Κύπρο που πρέπει να στηρίξουμε”.

Δήλωσε, επίσης, ότι ο ίδιος προσωπικά και το κόμμα του οποίου ηγείται θα θα συνεχίσουν “με αυτό τον ορθολογισμό να στηρίζουμε την παραγωγική Κύπρο και να είμαστε ασπίδα προστασίας από πολιτικές λαϊκισμού που θέλουν να ξαναφέρουν την χώρα στις καταστάσεις που πραγματικά βιώσαμε τα τελευταία χρόνια”

Αναφερόμενος στην συγκεκριμένη βιομηχανία, που κάνει εξαγωγές, συνεχάρη τον ιδιοκτήτη της, λέγοντας πως “πρέπει να συγχαρούμε τις δυνάμεις εκείνες που παρά τις αντιξοότητες έχουν το σθένος να κοιτάζουν με εξωστρέφεια και να κάνουν εξαγωγές”, σημειώνοντας ότι εξάγει μέταλλα και κατασκευές ακόμη και στην Αυστραλία.

Η συγκεκριμένη βιομηχανία, είπε, εργάζεται Σάββατα και Κυριακές, όπως και τόσες άλλες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που πληρώνουν φόρους για να συντηρείται αυτό το κράτος, δεν απεργούν, ούτε κλείνουν δρόμους, ούτε προξενούν προβλήματα στην κοινωνία και στην οικονομία, αλλά εργάζονται προκειμένου να αντεπεξέλθουν.