Την ευχή με τη λύση να υπάρξει ευημερία για το σύνολο του λαού, εξέφρασε ο Αβέρωφ

Την ευχή με τη λύση να υπάρξει ευημερία για το σύνολο του λαού, εξέφρασε ο Αβέρωφ

Την ευχή μέσα από την επίλυση του κυπριακού προβλήματος, να υπάρξει ευημερία και προοπτική για το σύνολο του λαού μας, αλλά και για τη μαρωνίτικη κοινότητα, εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, σε δηλώσεις του, στον Καθεδρικό Ναό Παναγίας των Χαρίτων, στη Λευκωσία, μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας για τον εορτασμό του Αγίου Μάρωνα.

«Η παρουσία μας σήμερα δεικνύει και αποδεικνύει το σεβασμό και την αγάπη μας προς τη μαρωνίτικη κοινότητα, η οποία επέλεξε συνειδητά να ανήκει στην ε/κ κοινότητα. Ευχόμαστε μέσα από την επίλυση του κυπριακού προβλήματος, να υπάρξει ευημερία και προοπτική για το σύνολο του λαού μας, αλλά και για τη μαρωνίτικη κοινότητα», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για την οικονομική πτυχή της λύσης και κληθείς να σχολιάσει συνέντευξη του στην εφημερίδα “Σημερινή” στην οποία ανέφερε ότι η λύση θα στοιχίσει περίπου 25 δισεκατομμύρια, αλλά κανείς δεν θα δώσει όλα αυτά τα λεφτά, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ είπε ότι δεν είπε κάτι τέτοιο.

«Είπα ότι αν κάποιοι εκτιμούν ότι θα βρεθούν δωρητές για να δώσουν 20 με 25 δισεκατομμύρια, όπως κάποιοι ανεβάζουν το κόστος του περιουσιακού, είπα να προσγειωθούμε. Δεν πρόκειται να βρεθούν τέτοια ποσά και είπα ότι με σωστή διευθέτηση του περιουσιακού, αλλά και με εδαφικές αναπροσαρμογές που θα δίδουν την δυνατότητα επιστροφής εκατό και πλέον χιλιάδων προσφύγων επί ε/κ διοίκηση, το κόστος του περιουσιακού μπορεί να είναι πολύ χαμηλό και διαχειρίσιμο», κατέληξε.