ΑΚΕΛ για Κυπριακό: Όσοι δεν θέλουν λύση ΔΔΟ κινδυνολογούν και καταστροφολογούν

ΑΚΕΛ για Κυπριακό: Όσοι δεν θέλουν λύση ΔΔΟ κινδυνολογούν και καταστροφολογούν

Το ΑΚΕΛ παραμένει συνεπές στο συμφωνημένο στρατηγικό στόχο για λύση ΔΔΟ και καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις σε συνεργασία για την εκπλήρωση του, αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ σχολιάζει ως μαξιμαλιστικές τις απαιτήσεις που θέτουν έναντι της Τουρκίας οι επικριτές.

Αυτούσια η γραπτή δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Γιώργου Λουκαΐδη

Όσοι δεν θέλουν λύση ΔΔΟ, συνεχίζουν να κινδυνολογούν και να καταστροφολογούν για κάθε πτυχή της λύσης, σε μια προσπάθεια να σκοτώσουν την όποια προοπτική θετικής κατάληξης της διαδικασίας των διαπραγματεύσεων. Δεν μας είπαν ποτέ όμως πώς θα απαλλάξουν τον τόπο από την κατοχή και την διχοτόμηση. Όπως δεν μας είπαν ποτέ πως θα κάνουν την Τουρκία να προσκυνήσει τις μαξιμαλιστικές απαιτήσεις που θέτουν και γιατί δεν πέτυχαν να τις επιβάλουν όταν οι ίδιοι καθόριζαν την πολιτική της Ε/Κ πλευράς, παρά μόνο διευκόλυναν τους τουρκικούς σχεδιασμούς και τα τετελεσμένα σε βάρος της πατρίδας μας.

Το ΑΚΕΛ παραμένει συνεπές στο συμφωνημένο στρατηγικό στόχο για λύση ΔΔΟ και καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις σε συνεργασία για την εκπλήρωση του.