Συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας με Αναπληρωτή Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας με Αναπληρωτή Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Τρόποι αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης και καταπολέμησης της τρομοκρατίας, καθώς και οι σχέσεις Λιβάνου – ΕΕ, ήταν αντικείμενο συζήτησης σήμερα μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Υπουργού Αμυνας του Λιβάνου.

Ο ΠρόεδροςΑναστασιάδης δέχθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό, Υπουργό Άμυνας του Λιβάνου, Samir Moqbel, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο μετά από πρόσκληση του Υπουργού Άμυνας, Χριστόφορου Φωκαϊδη.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν διεθνή και περιφερειακά θέματα, τρόποι αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης στην περιοχή και καταπολέμησης της τρομοκρατίας, οι σχέσεις Λιβάνου – ΕΕ, καθώς επίσης και τρόποι για περαιτέρω ενίσχυση των ήδη εξαίρετων διμερών σχέσεων Κύπρου – Λιβάνου.

Επίσης, ο κ. Moqbel ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη διαχρονική στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας προς το Λίβανο.

Στο τέλος της συνάντησης αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα. Ο Υπουργός Άμυνας του Λιβάνου χάρισε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ένα χειροποίητο παραδοσιακό σπαθί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δώρισε ένα ασημένιο αντίγραφο αμφορέα.