Κυβέρνηση για το Κυπριακό: Δεν θα εμπλακούμε σε δημόσια συζήτηση

 Κυβέρνηση για το Κυπριακό: Δεν θα εμπλακούμε σε δημόσια συζήτηση

Η Κυβέρνηση δεν θα εμπλακεί σε δημόσια συζήτηση για το Κυπριακό, αναφέρει σε γραπτή δήλωση ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης και επαναλαμβάνει ότι τα έγγραφα των συνομιλιών είναι στη διάθεση των κομμάτων για μελέτη.

Ο κ. Χριστοδουλίδης αναφέρει ότι με αφορμή και τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, η Κυβέρνηση αντιλαμβάνεται πλήρως την ανάγκη κάποιων "για άσκηση, σχεδόν καθημερινά, κριτικής προς την Κυβέρνηση και προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προσωπικά, για εξυπηρέτηση κομματικών και άλλων σκοπιμοτήτων". Μάλιστα, προσθέτει, αναμένουμε πως τέτοιου είδους κριτική για το Κυπριακό, θα εντατικοποιηθεί όσο πλησιάζουμε στις επικείμενες εκλογές.

"Η Κυβέρνηση δεν ήταν, δεν είναι και ούτε πρόκειται να γίνει θιασώτης μιας τέτοιας πολιτικής προσέγγισης και ούτε πρόκειται παρασυρόμενοι να εμπλακούμε σε μία μεταξύ μας δημόσια διαπραγμάτευση, για κεφάλαια μάλιστα του Κυπριακού τα οποία είναι υπό διαπραγμάτευση με την τουρκοκυπριακή πλευρά", συνεχίζει.

Ο ΚΕ προσθέτει ότι επειδή γίνεται επίκληση επιχειρημάτων ή στοιχείων που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, η Κυβέρνηση επιθυμεί να επαναλάβει πως τα έγγραφα του Κυπριακού είναι στη διάθεση όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων για να τα μελετήσουν, όσες φορές επιθυμούν και για όσο χρόνο κρίνουν αναγκαίο και ότι με οδηγίες του Προέδρου, ο διαπραγματευτής Αντρέας Μαυρογιάννης είναι στη διάθεση των κοινοβουλευτικών κομμάτων τα οποία μπορούν να τον καλέσουν για πλήρη και ενδελεχή ενημέρωση των συλλογικών τους οργάνων και των στελεχών τους.