Συμμαχία για Κυπριακό: Ο ΠτΔ να επαναξιολογήσει την στάση του

Συμμαχία για Κυπριακό: Ο ΠτΔ να επαναξιολογήσει την στάση του

Με ανακοίνωση τύπου η Συμμαχία Πολιτών ζητά από τον ΠτΔ να επαναξιολογήσει τα αποτελέσματα της μέχρι τώρα πολιτικής που ακολουθεί στο Κυπριακό  και προτείνει την επανενεργοποίηση του Εθνικού Συμβούλιο.

Διαβάστε παρακάτω αυτούσια την ανακοίνωση:

Η πολιτική Αναστασιάδη στο Κυπριακό άρχισε να αποδίδει καρπούς για την Τουρκία. Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κοιτάζει το δέντρο και χάνει το δάσος. Προκειμένου να εξυπηρετήσει το λεγόμενο καλό κλίμα, ευθυγραμμιζόμενος με τα άστρα του Άιντα, αφού έπεισε τη διεθνή κοινότητα ότι μοιράζεται το ίδιο όραμα με τον Ακιντζί, επέτρεψε να εδραιωθεί η αντίληψη ότι η Τουρκία επιθυμεί λύση του Κυπριακού, δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις που θα επιτρέψουν στην Τουρκία να προχωρήσει απρόσκοπτα την ενταξιακή της πορεία. Την ώρα που η Τουρκία με προκλητικό τρόπο μιλά για «εκλιπούσα Κυπριακή Δημοκρατία» , απαιτεί την κατάλυση της και τη δημιουργία «νέου συνεταιριστικού κράτους», το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την πρόταση ψηφίσματος που συζητείται σήμερα, έρχεται να την επιβραβεύσει. Στην πρόταση ψηφίσματος δεν υπάρχει καμία αναφορά στην Κυπριακή Δημοκρατία ωσάν να είναι εκλιπούσα, ούτε για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, αλλά αντίθετα, η Τουρκία πιστώνεται με καλή βούληση στο Κυπριακό και προτείνεται το άνοιγμα 5 κεφαλαίων.
Τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά, αφού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που ασχολήθηκε με το προσφυγικό δεν έφερε ένσταση για το άνοιγμα των 5 κεφαλαίων και τα άλλα δώρα που η Ε.Ε έκανε στην Τουρκία. Ως Συμμαχία Πολιτών είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει ότι μη αποκαλύπτοντας την Τουρκική αδιαλλαξία και τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας έναντι της Κύπρου, οδηγούμαστε σε μια διαδικασία από την οποία, όποια και να ήταν η εξέλιξη, η μόνη κερδισμένη θα ήταν η Τουρκία.
Ως Συμμαχία Πολιτών εκτιμούμε ότι ήρθε η ώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να επαναξιολογήσει τα αποτελέσματα της μέχρι τώρα πολιτικής που ακολουθεί στο Κυπριακό, λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις στην περιοχή μας, την επιθετική στάση της Τουρκίας απέναντι σε όλους τους γείτονες της και την αδιαλλαξία της στο Κυπριακό. Σε αυτή την επαναξιολόγηση θα μπορούσε να συμβάλει και το Εθνικό Συμβούλιο αν ο Πρόεδρος δεν το είχε οδηγήσει σε αχρηστία. Οι εγωισμοί μπορούν να εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τα εθνικά μας συμφέροντα.