ΔΗΚΟ για Κυπριακό: Ο Πρόεδρος προκάλεσε σύγχυση για τους εποίκους

ΔΗΚΟ για Κυπριακό: Ο Πρόεδρος προκάλεσε σύγχυση για τους εποίκους

Η σύγχυση που προκάλεσε η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Βουλή, επιτείνεται από τις δηλώσεις αξιωματούχων της τουρκικής πλευράς, αναφέρει η εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΚΟ.

Οι αντιφάσεις που αναγνωρίζει το ΔΗΚΟ προκαλούν, σύμφωνα με την κα Ερωτοκρίτου, ερωτηματικά γύρω από τη συναντίληψη για το δημογραφικό.

Αυτούσια η δήλωση της Χριστιάνας Ερωτοκρίτου

Η σύγχυση που προκάλεσε η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Βουλή, επιτείνεται από τις δηλώσεις αξιωματούχων της τουρκικής πλευράς.
Μετά τον παραπλανητικό ισχυρισμό πως στο Κοινό Ανακοινωθέν αναφέρεται η Κυπριακή Δημοκρατία (που δεν αναφέρεται), σειρά παίρνει τώρα η «συναντίληψη» για το δημογραφικό.

Ενώ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, στις 11 Φεβρουαρίου, ενώπιον της Βουλής δήλωνε ότι,
«...το πιο σημαντικό είναι η συναντίληψη που υπάρχει ότι η αναλογία στη σύνθεση του πληθυσμού κατά την πρώτη μέρα, δηλαδή τέσσερα προς ένα, θα διασφαλίζεται και στο μέλλον σε σχέση με την απόκτηση της ιθαγένειας της ομοσπονδιακής δημοκρατίας από υπηκόους της Τουρκίας και της Ελλάδας»,
η λεγόμενη πρόεδρος της ψευδοβουλής είπε χθες:
«Δεν υπάρχει συμφωνία για αναλογία πληθυσμού της ε/κ με την τ/κ πλευρά 4 προς ένα και είπαμε ότι δεν υπάρχει σύγκλιση σε αυτό το θέμα».

Δυστυχώς, είμαστε αναγκασμένοι να επαναλάβουμε τα εξής ερωτήματα:
• Λέει ψέματα η πρόεδρος της ψευδοβουλής;
• Μήπως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν έχει κατανοήσει ποια είναι η θέση της τουρκικής πλευράς;
• Ή μήπως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει κατανοήσει ποια είναι η θέση της τουρκικής πλευράς και πάλι παραπλανεί το λαό;

Υπάρχει φυσικά απλός τρόπος να ξεσκεπάσουμε τους τούρκικους ισχυρισμούς εάν είναι ψευδείς. Να δοθούν τα σχετικά έγγραφα των συγκλίσεων στη δημοσιότητα για να εκτεθεί η τούρκικη πλευρά και να ενημερωθεί ο λαός.