Υπ. Παιδείας: Η υλικοτεχνική υποδομή των σχολείων ψηλά στις προτεραιότητες του Υπουργείου

Υπ. Παιδείας: Η υλικοτεχνική υποδομή των σχολείων ψηλά στις προτεραιότητες του Υπουργείου

Σε μια περίοδο κατά την οποία βιώνουμε ακόμα τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, η υλικοτεχνική υποδομή και οι κτηριακές εγκαταστάσεις των σχολείων μας, παραμένουν ψηλά στις προτεραιότητες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση για τα 10χρονα του Γ’ Δημοτικού Σχολείου Ιδαλίου με θέμα: «Το σχολείο μας: ένα εργαστήρι δημιουργικότητας, συνεργασίας και δημοκρατικής κουλτούρας»

«Επιδιώκουμε οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές μας να εργάζονται δημιουργικά και αποτελεσματικά σε ασφαλείς, ευρύχωρους και λειτουργικούς χώρους. Το Γ’ Δημοτικό Σχολείο Ιδαλίου, μέσα από τη συνεχιζόμενη εξέλιξή του, δικαίως αποτελεί πλέον σημείο αναφοράς, το οποίο κοσμεί την περιοχή και την αναβαθμίζει ποιοτικά», ανέφερε ο κ. Καδής.

Πρόσθεσε ότι το συγκεκριμένο σχολείο, από την αρχή της λειτουργίας του, έθεσε υψηλούς σκοπούς και στόχους, οι οποίοι υλοποιούνται προς όφελος των μαθητών του. Το γεγονός αυτό, πρόσθεσε, αποδεικνύεται έμπρακτα από την πλούσια θεματολογία δραστηριοτήτων που αναπτύσσουν από κοινού, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές, αλλά και οι γονείς, που με τη συνεργασία τους στηρίζουν το καθημερινό έργο του σχολείου. Οι διακρίσεις και οι βραβεύσεις των παιδιών, είπε επίσης, η συμμετοχή τους σε ευρωπαϊκά προγράμματα και η ανάληψη ποικίλων εθελοντικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών δράσεων, προβάλλουν το αξιόλογο μορφωτικό και παιδαγωγικό έργο, που επιτελεί η σχολική μονάδα.

Παράλληλα ανέφερε ότι η σημερινή ημερίδα, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης, είναι ένα ακόμα παράδειγμα της συνεχούς προσπάθειας που καταβάλλει το σχολείο, προκειμένου να καλλιεργήσει στα παιδιά γνωσιολογικές, συναισθηματικές και ψυχοκινητικές δεξιότητες.