Λιλλήκας για Κυπριακό: Μόνο με διεκδικητική πολιτική θα ανοίξει ο δρόμος για τη λύση

Λιλλήκας για Κυπριακό: Μόνο με διεκδικητική πολιτική θα ανοίξει ο δρόμος για τη λύση

Την εκτίμηση ότι μόνο με διεκδικητική πολιτική, η οποία θα καταστήσει ασύμφορη την κατοχή και θα δημιουργήσει πραγματικό πολιτικό κόστος στην Τουρκία, μπορεί να ανοίξει πραγματικά ο δρόμος για τη λύση του Κυπριακού, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας.

Πρόσθεσε, πως η όποια αισιοδοξία είχε καλλιεργηθεί για επίτευξη λύσης του Κυπριακού στο εγγύς μέλλον φαίνεται να αντιμετωπίζει την τουρκική αδιαλλαξία, η οποία, όπως παρουσιάζεται στις συνομιλίες, οδηγεί τα πράγματα σε νέο αδιέξοδο .

Ο κ Λιλλήκας , μιλώντας μετά την τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του ήρωα της ΕΟΚΑ Χαράλαμπου Μούσκου στο ΚΕΝ Πάφου εξέφρασε την ελπίδα ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις από κοινού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα επαναπροβληματιστούν πάνω στην συνεχιζόμενη πολιτική για την χάραξη μιας νέας πορείας, η οποία είπε, θα μπορέσει να φέρει την ελπίδα της λύσης και της δικαίωσης.

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών χαιρέτισε επίσης την εξαγγελθείσα πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε τρίτο γύρο αδειοδότησης στην κυπριακή ΑΟΖ, λέγοντας πως πρόκειται για μια θετική εξέλιξη .

Κάλεσε τον αρμόδιο Υπουργό να επισπεύσει τις διαδικασίες έτσι ώστε να αξιοποιηθούν είπε οι σημερινές συγκυρίες οι οποίες είναι θετικές για την αξιοποίηση των αποθεμάτων στην κυπριακή ΑΟΖ .

Το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει από διεθνείς εταιρείες λόγω των ανακαλύψεων στην ΑΟΖ της Αιγύπτου αλλά ταυτόχρονα και οι εξελίξεις στην περιοχή μας , είπε ο κ Λιλλήκας, ανοίγει παράθυρο ευκαιρίας το οποίο θα πρέπει εκμεταλλευτούμε και δεν θα πρέπει να αφήσουμε το χρόνο να περάσει αναξιοποίητος.

Με την υλοποίηση ενός τρίτου γύρου αδειοδότησης επανέρχεται το ζήτημα των υδρογονανθράκων ως κυριαρχικό δικαίωμα της ΚΔ και όχι ως ένα δικοινοτικό ζήτημα, κατέληξε ο Γιώργος Λιλλήκας .