Συναντήσεις Προέδρου της Δημοκρατίας στη Βουλγαρία

Συναντήσεις Προέδρου της Δημοκρατίας στη Βουλγαρία

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αρχίζει επαφές στην Βουλγαρία, όπου βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη.

Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης στη Σόφια του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη θα υπογραφούν διμερείς συμφωνίες Κύπρου και Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αρχίζει σήμερα τις επαφές του στη Σόφια με συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας, τον Πρωθυπουργό της χώρας και άλλους αξιωματούχους.

Στις 10 το πρωί, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα τύχει επίσημης υποδοχής από τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας Rosen Plevneliev, με τον οποίον θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση. Ακολούθως οι δύο Πρόεδροι θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών Κύπρου και Βουλγαρίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο πλαίσιο της συνάντησης θα υπογραφεί αριθμός διμερών συμφωνιών, ενώ οι δύο Πρόεδροι θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Boyko Borissov και την Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της χώρας Tsetska Tsacheva.

Το βράδυ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παρακαθίσει σε επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμή του ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύουν ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει επίσης συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, την πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης και τον Πατριάρχη Βουλγαρίας Νεόφυτο.
Αύριο, θα χαιρετίσει, μαζί με τον Βούλγαρο ομόλογό του, το Επιχειρηματικό Φόρουμ που διοργανώνουν στη Σόφια τα Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια των δύο χωρών.

Τον πρόεδρο Αναστασιάδη συνοδεύουν ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη βουλή η «CYTA LTD»