Επίσκεψη Αναστασιάδη στη Βουλγαρία: Διευρυμένες συνομιλίες στο Προεδρικό Μέγαρο

Επίσκεψη Αναστασιάδη στη Βουλγαρία: Διευρυμένες συνομιλίες στο Προεδρικό Μέγαρο

Διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών Κύπρου και Βουλγαρίας διεξάγονται στο Προεδρικό Μέγαρο στη Σόφια, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε η επίσημη τελετή υποδοχής του Προέδρου της Δημοκρατίας στη Σόφια, όπου συνοδευόμενος από την σύζυγο του Αντρη Αναστασιάδη και τα μέλη της κυπριακής αντιπροσωπείας, μετέβη στην πλατεία St Aleksandar Nevski, όπου τον ανέμενε ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Rosen Plevneliev.

Διαβάστε επίσης:

Ενέργεια, Τουρισμό, Γεωργία και Αγροτική Ανάπτυξη αφορούν τα Μνημόνια Συναντίληψης Κύπρου-Βουλγαρίας

Βουλγαρία για Κυπριακό: Λύση στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ

Κατά την υποδοχή, στρατιωτικό άγημα απέδιδε τιμές. Έγινε ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων των δύο χωρών και ακολούθως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Στη συνέχεια, οι δύο Πρόεδροι και τα μέλη των αντιπροσωπειών τους μετέβησαν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου σε ειδική τελετή, ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας παρασημοφόρησε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη με το παράσημο του Τάγματος “Stara Planina” και με τη σειρά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρασημοφόρησε τον Πρόεδρο Plevneliev με το Μέγα Περιδέραιο του Τάγματος του Μακαρίου Γ’.

Ακολούθησε κατ΄ιδίαν συνάντηση των δύο Προέδρων, οι οποίοι στη συνέχεια παρακάθισαν σε διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών Κύπρου και Βουλγαρίας.