Κίνημα οικολόγων για μείωση στρατιωτικής θητείας: Η απόφαση πάρθηκε λόγω εκλογών

Κίνημα οικολόγων για μείωση στρατιωτικής θητείας: Η απόφαση πάρθηκε λόγω εκλογών

Ανακοίνωση τύπου εξέδωσε το Κίνημα Οικολόγων- Συνεργασία Πολιτών με αφορμή την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για μείωση της στρατιωτικής θητείας κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι η πιο πάνω απόφαση πάρθηκε λόγω προεκλογικής περιόδου.

Ακολουθούν αυτούσιες οι δηλώσεις κ. Έφης Ξάνθου, Αντιπρόεδρος Β’.

Μείωση Στρατιωτικής Θητείας: Mια πολύ σοβαρή υπόθεση που δεν πρέπει να γίνεται προεκλογικό εργαλείο

Κάθε φορά που πλησιάζουν εκλογές, ο ΔΗΣΥ βγάζει ως λαγό απ´ το καπέλο το θέμα της μείωσης της στρατιωτικής θητείας. Η είδηση πως το Υπουργικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει να μειώσει τη στρατιωτική θητεία από τους 24 στους 14 μήνες, αν και ευχάριστη είδηση, δεν μπορεί να θεωρηθεί έκπληξη. Απομένει να μας εξηγήσει η Κυβέρνηση με ποιο τρόπο θα ξεπεράσει τα εμπόδια και προσκόμματα που έθετε μέχρι τώρα για την προώθηση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου και αν έχουν εξευρεθεί τα κονδύλια για τη δημιουργία επαγγελματικού στρατού.

Πάγια θέση μας ήταν ότι η μείωση της θητείας στην Εθνική Φρουρά πρέπει να συνδυαστεί με τη μείωση των κατοχικών Τουρκικών δυνάμεων.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών θα μελετήσουμε το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί και θα τοποθετηθούμε αναλόγως. Ευελπιστούμε πάντως να μην αποδειχθεί ως ακόμα ένα προεκλογικό πυροτέχνημα.

Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών