Οικολόγοι για κινητοποιήσεις μαθητών: Παρακινούμενες από κομματικές αντιπαραθέσεις

Οικολόγοι για κινητοποιήσεις μαθητών: Παρακινούμενες από κομματικές αντιπαραθέσεις

Με αφορμή τις κινητοποιήσεις των μαθητών το Κίνημα Οικολόγων δήλωσε ότι οι μαθητές δεν πρέπει να χωρίζονται σε δεξιούς και αριστερούς γιατί αυτό θα έχει καταστροφικά αποτελέσματα για την κοινωνία.

Ακολουθούν αυτούσιες οι δηλώσεις κ. Αλεξίας Σακαδάκη, Μέλους Κεντρικής Επιτροπής Κινήματος Οικολόγων

Μην χωρίζετε τους μαθητές σε αριστερούς και δεξιούς

Η απόφαση των Επαρχιακών Συντονιστικών Επιτροπών Μαθητών να καλέσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες σε αποχή από τα μαθήματα τους, σε μια προσπάθεια να προβάλουν την αντίθεση τους στην προωθούμενη πρόταση για διεξαγωγή μαθητικών εξετάσεων ανά τετράμηνο, μάλλον βεβιασμένη μπορεί να χαρακτηριστεί και εκτός των ορίων της δημοκρατικής διαβούλευσης.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που κομματικές αξιώσεις δηλητηριάζουν τις αποφάσεις των μαθητικών συμβουλίων προκαλώντας ζημιά τόσο στην παιδεία όσο και στην πολιτική κουλτούρα του τόπου μας. Κάποιοι με ιδιαίτερη ευκολία συνηθίζουν να χωρίζουν τους μαθητές σε δεξιούς και αριστερούς.

Αναμφίβολα η μαχητική μαθητική νεολαία είναι ένα υγειές στοιχείο μιας γενιάς πολλά υποσχόμενης για το μέλλον. Όταν όμως οι «μάχες» δίνονται για σκοπούς εξυπηρέτησης κομματικών αξιώσεων και είναι παρακινούμενες από κομματικές αντιπαραθέσεις, τότε τα αποτελέσματα μπορεί να καταστούν καταστροφικά για ολόκληρη την κοινωνία. Οι μαθήτριες και οι μαθητές μας πρέπει να εφοδιαστούν με δημοκρατικά εφόδια που να τους κάνουν ανθρώπους σκεπτόμενους, με κριτική σκέψη και άποψη καθαρά δική τους, που να φιλτράρεται μόνο μέσα από την αντίληψη τους για τον κόσμο.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να ενσκήψουν στα προβλήματα της παιδείας με τη δέουσα ευαισθησία. Πρέπει να δοθεί χρόνος για διαβούλευση και παράλληλα να γίνουν οι κατάλληλες μελέτες για να είναι σίγουρη η επιτυχία σε κάθε μέτρο που θα ληφθεί.

Οι μαθητές μας δεν μπορεί να γίνονται πειραματόζωα σε καμία περίπτωση και ούτε η χώρα μας αντέχει τα πειράματα. Στόχος όλων πρέπει να είναι η βελτίωση της παιδείας στα δημόσια σχολεία και εκεί πρέπει να προσηλωθούμε όλες και όλοι χωρίς να ξεφεύγουμε από την πορεία μας.

Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών