ΔΗΣΥ για ΕΦ και λιμάνι Λεμεσού: Ικανοποίηση για αποφάσεις Υπουργικού

ΔΗΣΥ για ΕΦ και λιμάνι Λεμεσού: Ικανοποίηση για αποφάσεις Υπουργικού

Ο Δημοκρατικός Συναγερμός χαιρετίζει τις σημερινές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για την αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμό της Εθνικής Φρουράς και για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εμπορικοποίησης των δραστηριοτήτων του Λιμένος Λεμεσού.

Η απόφαση για αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμό της Εθνικής Φρουράς, ανοίγει τον δρόμο για ένα πιο σύγχρονο, αξιόμαχο και επαγγελματικό στράτευμα, επιτρέποντας παράλληλα την μείωση της στρατιωτικής θητείας σε 14 μήνες. Πρόκειται για μια κορυφαία μεταρρύθμιση που η πολιτεία χρωστούσε για χρόνια στους νέους της Κύπρου αλλά και στην ίδια την πατρίδα μας. Η μείωση της θητείας έχει πολλά μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα να προσφέρει τόσο στην οικονομία, όσο και στην κοινωνία.

Σήμερα επίσης ολοκληρώθηκαν οι τρεις διαδικασίες εμπορικοποίησης των δραστηριοτήτων του Λιμένος Λεμεσού. Εταιρείες από τη Γερμανία, το Ντουμπάι αλλά και Κυπριακές, μέσα από μια διαφανή και αποδεδειγμένα ανταγωνιστική διαδικασία θα αναλάβουν, εφόσον εξασφαλιστεί η έγκριση της Βουλής, με συγκεκριμένο σχέδιο την ανάπτυξη των εμπορικών δραστηριοτήτων του σημαντικότερου λιμένα της Κύπρου, κάνοντας την χώρα μας πιο ανταγωνιστική και πιο ελκυστική σε ξένες επενδύσεις.

Οι σημερινές αποφάσεις αποδεικνύουν την αποφασιστικότητα να πάμε την Κύπρο μπροστά, αλλά και την δυνατότητα να έχουμε ουσιαστική πρόοδο και ριζικές μεταρρυθμίσεις που θα βελτιώσουν τόσο την προοπτική και τις δυνατότητες της χώρας, όσο και την ζωή του κάθε πολίτη.