Κυπριακό και προσφυγικό στις επαφές του Γάλλου Υφυπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στην Κύπρο

Κυπριακό και προσφυγικό στις επαφές του Γάλλου Υφυπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στην Κύπρο

Δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη έγινε, το απόγευμα της Πέμπτης, ο Γάλλος Υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αρλέμ Ντεζίρ. Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις.

Οπως έγραψε ο κ. Ντεζίρ στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη συζήτησαν το Κυπριακό, την προσφυγική κρίση και την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Ο Γάλλος Υφυπουργός είχε επίσης συνάντηση με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο 'Εσπεν Μπαρθ 'Ειντε, ο οποίος, σε ανάρτησή του στο twitter καλωσόρισε τη "σθεναρή στήριξη της Γαλλίας για την επανένωση της Κύπρου".

Επίσης, ο κ. Ντεζίρ συναντήθηκε με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. 'Οπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, στη συνάντηση συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στις συνομιλίες για το Κυπριακό, οι εξελίξεις σε ευρωπαϊκά και περιφερειακά θέματα.

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Ακιντζί, ο κ. Ντεζίρ έγραψε στο twitter του ότι η επανένωση της Κύπρου θα είναι προς όφελος και των δύο κοινοτήτων και θα συμβάλει στη σταθερότητα της Ευρώπης και της περιοχής.

Ο Γάλλος Υφυπουργός βρίσκεται στην Κύπρο για την τρίτη Υπουργική Συνάντηση της Μεσογειακής Ομάδας (Med Group), η οποία συστάθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργού Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Ιωάννη Κασουλίδη και αποτελεί την άτυπη ομάδα συντονισμού και διαβούλευσης των επτά μεσογειακών κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος. Οι εργασίες της Υπουργικής Συνάντησης ολοκληρώνονται αύριο.

Στην Υπουργική Συνάντηση, υπό την προεδρία του Υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου, συμμετέχουν και οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Μάλτας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας.