Θεοχάρους για μείωση στρατιωτικής θητείας: παλαιοκομματικό πυροτέχνημα άκρατου λαϊκισμού

Θεοχάρους για μείωση στρατιωτικής θητείας: παλαιοκομματικό πυροτέχνημα άκρατου λαϊκισμού

Σε ανακοίνωση του το Κίνημα Αλληλεγγύη σχολίασε την χθεσινή απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για μείωση της στρατιωτικής θητείας τονίζοντας ότι η συγκεκριμένη απόφαση εγείρει σημαντικά ερωτήματα πολιτικής ηθικής και αποτελεί παλαιοκομματικό πυροτέχνημα άκρατου λαϊκισμού.

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση τύπου.

Το Κίνημα Αλληλεγγύη υποστηρίζει ότι η χρονική στιγμή της ανακοίνωσης της απόφασης για μείωση της στρατιωτικής θητείας “δημιουργεί ερωτηματικά και εγείρει ζητήματα πολιτικής ηθικής άλλα και ζητήματα σχετιζόμενα με την ασφάλεια της Κυπριακής Δημοκρατίας”, ενώ κάνει λόγο και για “παλαιοκομματικό πυροτέχνημα άκρατου λαϊκισμού”.

Σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλληλεγγύη αναφέρει, επίσης, ότι “στην παρούσα φάση εγείρονται ζητήματα πολιτικής ηθικής, που βαραίνουν όχι μόνο την Κυβέρνηση, αλλά και την ηγεσία του ΔΗΣΥ, που χρησιμοποιεί τον τομέα της άμυνας για προεκλογικές σκοπιμότητες και ξεχνά τη ρητορική του για το λαϊκισμό”.

Προσθέτει ότι “αρμόδιοι να απαντήσουν για το θέμα της μείωσης της στρατιωτικής θητείας στους 14 μήνες είναι καταρχήν οι επιτελείς και οι εμπειρογνώμονες της Εθνικής Φρουράς, οι οποίοι δυστυχώς από ότι φαίνεται κατελήφθησαν εξ απίνης”.