ΔΗΚΟ για μη εξυπηρετούμενα δάνεια: Να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα άμεσα

ΔΗΚΟ για μη εξυπηρετούμενα δάνεια: Να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα άμεσα

Σε ανακοίνωση τύπου του το ΔΗΚΟ καλεί την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει άμεσα το πρόβλημα των Μη – Εξυπηρετουμένων Δανείων, λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις του επί του θέματος.

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση του ΔΗΚΟ

Η σοβαρότητα του προβλήματος των Μη – Εξυπηρετουμένων Δανείων, για το οποίο το Δημοκρατικό Κόμμα προειδοποίησε την κυβέρνηση και την Κεντρική Τράπεζα εδώ και δύο χρόνια, αντανακλάται στον ισολογισμό της Τράπεζας Κύπρου.

Είναι φανερό ότι αν το χρηματοπιστωτικό σύστημα είχε αντιμετωπίσει το θέμα των Μη – Εξυπηρετουμένων Δανείων, θα αποδεσμευόταν από τα βαρίδια και θα μπορούσε να συμβάλει καθοριστικά στις προσπάθειες για αναζωογόνηση της πραγματικής οικονομίας.

Καλούμε για μια ακόμη φορά την κυβέρνηση και την Κεντρική Τράπεζα να εξετάσουν σοβαρά τρόπους αντιμετώπισης των Μη – Εξυπηρετουμένων Δανείων και να λάβουν υπόψη τις προτάσεις του Δημοκρατικού Κόμματος επί του θέματος.

Εν τω μεταξύ, θεωρούμε απαράδεκτη την ενέργεια της διοίκησης της Τράπεζας Κύπρου, να εγκρίνει μεγάλη αύξηση στην αμοιβή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά ταυτόχρονα να σχεδιάζει να στείλει τριακόσιους εργαζόμενους στην ανεργία.

Αναμέναμε από την ηγεσία της τράπεζας να πράττει, αναλογιζόμενη ότι η ανακεφαλαιοποίηση της έγινε με τα λεφτά των καταθετών, των μετόχων και των κατόχων αξιογράφων, να λειτουργεί με γνώμονα την πραγματική εξυγίανση της τράπεζας.