ΕΔΕΚ για μείωση στρατιωτικής θητείας: Η εξαγγελία της αποτελεί προεκλογική σκοπιμότητα

ΕΔΕΚ για μείωση στρατιωτικής θητείας: Η εξαγγελία της αποτελεί προεκλογική σκοπιμότητα

Σε απάντηση στην απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για μείωση της στρατιωτικής θητείας το κόμμα της ΕΔΕΚ απαντά «όχι» καθώς δεν είχε προηγηθεί διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς και αποτελεί προεκλογική σκοπιμότητα.

Ακολουθεί η αυτούσια η ανακοίνωση της ΕΔΕΚ

"Όχι" ΕΔΕΚ στον Υπ. Άμυνας

"Δεν γινόμαστε εκ των υστέρων
συνοδοιπόροι μιας απόφασης
που λήφθηκε εν αγνοία μας,
εν την απουσία μας και χωρίς
προηγούμενη συνεννόηση"

Ανεξάρτητα από την οποιαδήποτε θέση υπέρ ή κατά της μείωσης της στρατιωτικής θητείας, θα πρέπει κατά τρόπο εμφαντικό να τονίσουμε ότι η συμπεριφορά της κυβέρνησης ήταν επιεικώς απαράδεκτη.
Η κυβέρνηση εξήγγειλε την πρόθεση της για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα χωρίς προηγουμένως να ενημερώσει και να διαβουλευθεί με τα πολιτικά κόμματα, χωρίς να ενημερώσει την Επιτροπή Άμυνας της Βουλής και χωρίς να ενημερώσει την ηγεσία της Εθνικής Φρουράς.
Θα μπορούσε η κυβέρνηση να εξαγγείλει την πρόθεση της μετά από αυτό το διάλογο και κυρίως μετά τις βουλευτικές εκλογές.
Γιατί άραγε επιλέγει αυτή τη στιγμή; Ποιες σκοπιμότητες θέλει να εξυπηρετήσει;
Σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση δεν προσλαμβάνει 300 αστυνομικούς για να καλύψει τα ζητήματα ασφάλειας της Κυπριακής Δημοκρατίας επικαλούμενη τα οικονομικά προβλήματα, θέλουμε να γνωρίζουμε γιατί αποφασίζει να προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της απόφασης για πρόσληψη 3.000 μόνιμων στρατιωτών με προϋπολογισμό €33 εκατ. το χρόνο ως επιπρόσθετη δαπάνη;
Η συμπεριφορά της επιβεβαιώνει ότι η εξαγγελία της αποτελεί προεκλογική σκοπιμότητα και μια προσπάθεια να μετακινήσει το ενδιαφέρον των πολιτών από άλλα σοβαρότερα προβλήματα.
Με αυτή την ευκαιρία αυτή θέλω να δηλώσω ότι σήμερα ζητήθηκε από την ΕΔΕΚ να έχουμε συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας για να μας ενημερώσει για το συγκεκριμένο θέμα. Η ΕΔΕΚ δεν θα έχει αυτή τη συνάντηση. Δεν γινόμαστε εκ των υστέρων συνοδοιπόροι μιας απόφασης η οποία λήφθηκε εν αγνοία μας, εν την απουσία μας και χωρίς προηγούμενη συνεννόηση.
Εάν τα θέματα της ασφαλείας της πατρίδας μας είναι θέματα υπερκομματικά αυτό πρέπει να αποδεικνύεται στην πράξη.
Για αυτό ακριβώς δεν θα υπάρχει συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας για αυτό το θέμα. Για οποιαδήποτε άλλα θέματα είμαστε στη διάθεση του Υπουργού Άμυνας και των υπολοίπων Υπουργών για να συνεννοηθούμε.