ΕΥΡΩΚΟ για μείωση θητείας: Ετοιμάζεται να καταθέσει μελέτη για την ΕΦ

ΕΥΡΩΚΟ για μείωση θητείας: Ετοιμάζεται να καταθέσει μελέτη για την ΕΦ

Οι προτάσεις που θα «αυξάνουν τις δυνατότητες της Εθνικής Φρουράς και την καθιστούν ικανή να ανταποκριθεί στην υποχρέωση της να προστατεύει την ασφάλεια της πατρίδας μας», ετοιμάζει το ΕΥΡΩΚΟ.

Ο Εκπρόσωπος της Πολιτικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κόμματος Γιώργος Ζαχαριάδης, σχολιάζοντας την πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στη μείωση της θητείας στην Εθνική Φρουρά, ανέφερε:

«Το Ευρωπαϊκό Κόμμα με σοβαρότητα και υπευθυνότητα είναι έτοιμο και θα καταθέσει τις επόμενες μέρες τη δική του ολοκληρωμένη μελέτη για αναδιοργάνωση της Εθνικής φρουράς με επίκεντρο τη μείωση της θητείας ακόμα και για τις Εσσό που υπηρετούν σήμερα στο στράτευμα.

Οι προτάσεις του Ευρωπαϊκού Κόμματος, αυξάνουν τις δυνατότητες της Εθνικής Φρουράς και την καθιστούν ικανή να ανταποκριθεί στην υποχρέωση της να προστατεύει την ασφάλεια της πατρίδας μας.

Οι προτάσεις του Ευρωπαϊκού Κόμματος στοχεύουν στην αύξηση της μαχητικής της ικανότητας τουκυπριακού στρατεύματος με τη μετατροπή του σε μια σύγχρονη δύναμη πυρός με αξιοποίηση ιδιαίτερα της σημαντικής εφεδρείας που διαθέτει, όχι για σκοπιές αλλά για επιχειρησιακά καθήκοντα», κατέληξε ο κύριος Γιώργος Ζαχαριάδης.