Αναστασιάδης για ασυλία: Επικροτεί την πρωτοβουλία του Γεν. Εισαγγελέα για περιορισμό

Αναστασιάδης για ασυλία: Επικροτεί την πρωτοβουλία του Γεν. Εισαγγελέα για περιορισμό

Την ευαρέσκειά του διότι ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας προωθεί πρόταση για το θέμα του περιορισμού της ασυλίας τόσο των βουλευτών όσο και του Προέδρου της Δημοκρατίας, εξέφρασε ο Νίκος Αναστασιάδης.

 Προσθέτοντας, δε, ότι σχετικά νομοσχέδια για το θέμα αυτό βρίσκονται ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας από το πρώτο εξάμηνο του 2013.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κλήθηκε, μετά το πέρας του μνημοσύνου του υπαρχηγού της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου, στο Μαχαιρά, να σχολιάσει τις αναφορές του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Κώστα Κληρίδη, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Η Σημερινή», ότι υπήρξε ατιμωρησία μέχρι τώρα εξαιτίας του φόβου ανάληψης πολιτικού κόστους.

Διαβάστε επίσης:

Οικολόγοι προς Γεν. Εισαγγελέα: Καθυστερεί η τιμωρία για τη διαφθορά στο δημόσιο

«Ενδεχόμενα δεν νομίζω να ομιλούσε για την παρούσα Κυβέρνηση», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπενθυμίζοντας ότι «νομοσχέδια περί άρσης της ασυλίας ή περιορισμού της ασυλίας τόσο των βουλευτών όσο και του Προέδρου είναι κατατεθειμένα στη Νομική Υπηρεσία από το πρώτο εξάμηνο του 2013».

«Ελπίζω και χαίρομαι διότι ο Γενικός Εισαγγελέας προωθεί, μετά και την απόφαση του Δικαστηρίου, αυτή την πάρα πολύ σημαντική και εκσυγχρονιστική πρόταση που είχαμε έκτοτε καταθέσει», συνέχισε και υπενθύμισε ότι «είναι σειρά άλλων νομοσχεδίων επίσης που αφορούν είτε τις περιόδους θητειών είτε ακριβώς και τις ευθύνες που φέρει ο κάθε πολιτειακός αξιωματούχος».