Για το Κυπριακό ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Βουλής τις αντιπροσωπείες Ελλάδας και Ισραήλ

Για το Κυπριακό ενημέρωσε ο Πρόεδρος της Βουλής τις αντιπροσωπείες Ελλάδας και Ισραήλ

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Γιαννάκης Ομήρου, δέχθηκε απόψε τις αντιπροσωπείες της Ελλάδας και του Ισραήλ στην Τριμερή Συνάντηση Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Κύπρου-Ελλάδας-Ισραήλ αρμόδιων για θέματα εξωτερικής πολιτικής, την οποία φιλοξενούσε σήμερα η Βουλή.

Τις δύο αντιπροσωπείες, των οποίων επικεφαλής ήταν ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Δουζίνας και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Κνεσσέτ, Tzachi Hanegbi, συνόδευαν οι Πρέσβεις των δύο χωρών στην Κύπρο, Ηλίας Φωτόπουλος και Yael Ravia-Zadok αντίστοιχα.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση, ο κ. Ομήρου ενημέρωσε τους συνομιλητές του για το Κυπριακό, αναλύοντας επιμέρους πτυχές του.

Αναφερόμενος στην εν εξελίξει διαδικασία για επίλυση του προβλήματος, ο κ. Ομήρου υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι η αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας περιορίζει την όποια αισιοδοξία για θετική έκβαση των συνομιλιών, ενώ αναφέρθηκε επίσης στον επικουρικό ρόλο που η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) καλείται να διαδραματίσει σε αυτά τα πλαίσια. Ακολούθησε εκτενής συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις.

Τέλος, συζητήθηκαν η προσφυγική κρίση, που ταλανίζει την Ευρώπη, ιδιαίτερα όμως την Ελλάδα και άλλες Μεσογειακές χώρες, καθώς και άλλα περιφερειακά ζητήματα κοινού ενδιαφέροντος.