Ακιντζί για Κυπριακό: Είναι η τελευταία ευκαιρία για τη λύση

Ακιντζί για Κυπριακό: Είναι η τελευταία ευκαιρία για τη λύση

Σε συνέντευξή του σε εφημερίδα ο Μουσταφά Ακιντζί δηλώνει πως εάν δεν μπορέσουν να εξεύρουν λύση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, η νεότερη γενιά θα αρχίσει να συζητά διαφορετικά μοντέλα, δίνοντας το μήνυμα πως αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία.

Αναφερόμενος στο θέμα των εγγυήσεων είπε πως δεν θέλει ένα σύστημα στο οποίο ο συνεργάτης του θα αισθάνεται υπό την απειλή όσο εκείνος νιώθει ασφαλής.

Αναφέρει επίσης πως «δεν λέμε ότι οι εγγυήσεις δεν θα αλλάξουν, ότι θα μείνουν αμετάβλητες. Όταν τελειώσουμε όλα τα άλλα θέματα και μια νέα κατάσταση προκύψει στο τραπέζι, θα καθίσουμε με τις εγγυήτριες δυνάμεις και θα βρούμε μια φόρμουλα», που θα είναι, όπως είπε, αποδεχτή και από τις δύο κοινότητες.

Όσον αφορά το περιουσιακό, ανέφερε πως η μια κοινότητα θα είναι πλειοψηφία στη μια ζώνη. Στη συνέχεια είπε πως οι άνθρωποι θα έχουν το δικαίωμα διαμονής και θα είναι σε θέση να εγκατασταθούν οπουδήποτε θέλουν. «Ως εκ τούτου, φυσικές συνθήκες ορίζουν ότι ο αριθμός των ανθρώπων που θα θέλουν να έρθουν και να εγκατασταθούν εδώ δεν μπορεί να είναι πάρα πολύ μεγάλος».

Συνέχισε, εξηγώντας ότι «όσο η κατοικία του είναι από την άλλη πλευρά, αν ένας Ελληνοκύπριος θέλει να έρθει και να χτίσει ένα εξοχικό σπίτι εδώ, ή να αγοράσει ένα διαμέρισμα, θα έχει το δικαίωμα να το πράξει. Ακριβώς όπως ένας Γερμανός ή ένας Βρετανός ή ένας Αρμένιος ή Μαρωνίτης, δεν θα είναι πρόβλημα, διότι η μόνιμη κατοικία του θα είναι στην άλλη πλευρά».

Για το εδαφικό, ο Μουσταφά Ακιντζί ήταν φειδωλός, ενώ επέμεινε στην εκ περιτροπής προεδρία, σημειώνοντας πως οι Τ/κ δεν θα εγκρίνουν συμφωνία χωρίς αυτή την πρόνοια.

Επισήμανε πως εάν γίνει δεκτή η εκ περιτροπής προεδρία, αυτός θα αποδεχθεί τη σταθμισμένη ψήφο. Ο κ. Ακιντζί στη συνέντευξη συνδέει το θέμα των Βαρωσίων με το αεροδρόμιο της Τύμπου.

Διαβάστε επίσης:

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος για Ακιντζί: Συνεντεύξεις για την ουσία του Κυπριακού δεν βοηθούν το διάλογο

Αβέρωφ για δηλώσεις Ακιντζί: Το Κυπριακό δεν λύθηκε και δεν θα λυθεί με δημόσιες δηλώσεις

ΑΚΕΛ για δηλώσεις Ακιντζί: Οι δηλώσεις του προκαλούν σύγχυση

ΔΗΚΟ για δηλώσεις Ακιντζί: Επανέλαβε τις αδιάλλακτες τούρκικες θέσεις

ΕΔΕΚ για δηλώσεις Ακιντζί: Η κατάσταση γίνεται ακόμα πιο ζοφερή

Οικολόγοι για δηλώσεις Ακιντζί: Συνεχίζεται το αρνητικό ρεσιτάλ του ο κ. Ακιντζί

Συμμαχία Πολιτών για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δηλώσεις Ακιντζί