Περδίκης για λιμάνι Λεμεσού: Ελπίζουμε τα αναμενόμενα κέρδη δεν θα αποδειχθούν φούμαρα

Περδίκης για λιμάνι Λεμεσού: Ελπίζουμε τα αναμενόμενα κέρδη δεν θα αποδειχθούν φούμαρα

Ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Συγκοινωνιών και Έργων όπου εξετάστηκε το θέμα της αποκρατικοποίησης του λιμανιού της Λεμεσού, δήλωσε τα ακόλουθα:

«Την περασμένη βδομάδα είχα ζητήσει από τον Υπουργό Συγκοινωνιών να μας καταθέσει συγκεκριμένα στοιχεία από τη σύμβαση με το διαχειριστή για το λιμάνι της Λεμεσού, που θα εξασφαλίζουν ότι αυτά τα αναμενόμενα αστρονομικά κέρδη, τα οποία παρουσιάστηκαν από τον Υπουργό και δημιούργησαν ενθουσιασμό, δεν θα αποδειχθούν τελικά φούμαρα.

Ζητήσαμε και σήμερα να πληροφορηθούμε εάν υπάρχουν εγγυήσεις, αν ο διαχειριστής μπορεί να εγγυηθεί ότι θα έχει αυτά τα κέρδη και σε αντίθετη περίπτωση ότι θα έχει ποινή αν δεν φέρει αυτά τα κέρδη. Σήμερα παρουσιάστηκαν ενώπιον μας οι συντεχνίες που ισχυρίζονται ότι εάν είχαν την ελευθερία να διαχειριστούν το λιμάνι, με την ίδια ελευθερία που θα το διαχειρίζονται οι ιδιώτες διαχειριστές, θα μπορούσαν να έφερναν και οι ίδιοι αυτά τα κέρδη αυξάνοντας τις ταρίφες και τα τέλη, απελευθερώνοντας παράλληλα το λιμάνι από το βάρος των αχθοφόρων.

Δεν έχουμε ακόμη ποια είναι αυτά τα εχέγγυα και οι εγγυήσεις ότι εάν για τον οποιονδήποτε λόγο δεν εκπληρώσει το αισιόδοξο πλάνο που έχει παρουσιάσει ο Υπουργός, υπάρχουν εξασφαλίσεις για το δημόσιο. Δε θέλουμε να δώσουμε στο διαχειριστή ένα λιμάνι το οποίο θα το έχει εκεί και δε θα το λειτουργεί ή θα αποτύχει να εκπληρώσει το πλάνο του. Μέχρι αυτήν τη στιγμή δεν έχουμε καμία εγγύηση ότι η πρόβλεψη που μας παρουσιάστηκε από τον Υπουργό είναι εγγυημένη και δεν είναι απλά ακόμη μία δέσμευση όπως αυτές που μας έχει συνηθίσει η Κυβέρνηση.

Αύριο θα έχουμε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό κ. Δημητριάδη και περιμένουμε να μας παρουσιάσει αυτές τις εγγυήσεις, εάν βεβαίως υπάρχουν».