Σε Βιέννη, Βρυξέλλες και Βερολίνο ο ΥΠΕΞ

Σε Βιέννη, Βρυξέλλες και Βερολίνο ο ΥΠΕΞ

Για τη Βιέννη αναχωρεί το Σάββατο ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, προκειμένου να συμμετάσχει σε Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση κύρια θέματα στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου θα είναι, μεταξύ άλλων, οι σχέσεις της ΕΕ με την Ρωσία, το Ιράν και η Ειρηνευτική Διαδικασία στην Μέση Ανατολή.

Παράλληλα, στο πλαίσιο ανεπίσημου γεύματος εργασίας, θα συζητηθεί το θέμα της Λιβύης, στην παρουσία του Ειδικού Απεσταλμένου του ΓΓ ΟΗΕ Martin Kobler.

Στις 15 Μαρτίου, ο κ. Κασουλίδης θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, στο οποίο τους Υπουργούς θα απασχολήσουν η προετοιμασία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Μαρτίου, με κύριο θέμα τη μετανάστευση, το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο, ενώ αναμένεται να υιοθετηθεί η διαθεσμική συμφωνία για τη βελτίωση της νομοθεσίας.

Στο περιθώριο των εργασιών του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, ο κ. Κασουλίδης θα έχει διμερή συνάντηση με τον Υπουργό Ευρώπης του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Λίντινγκτον.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο κ. Υπουργός θα αναχωρήσει για το Βερολίνο, όπου θα συμμετάσχει, κατόπιν πρόσκλησης του Γερμανού Υπουργού Εξωτερικών, στο διεθνές συνέδριο “ Berlin Energy Transition Dialogue 2016” που θα πραγματοποιηθεί στις 17-18 Μαρτίου 2016. Κατά την εκεί παρουσία του, ο κ. Κασουλίδης θα έχει σειρά διμερών επαφών, ανάμεσα στις οποίες με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Φρανκ Βάλτερ Στάινμάγερ.

O Υπουργός Εξωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο το Σάββατο, 19 Μαρτίου.