Δήμαρχος Πάφου για σκάνδαλο ΧΥΤΑ: Καταγγελίες για κυκλώματα δικηγόρων και δίκτυο γραφείων

Δήμαρχος Πάφου για σκάνδαλο ΧΥΤΑ: Καταγγελίες για κυκλώματα δικηγόρων και δίκτυο γραφείων

Δριμύτερος επανήλθε σε δημόσιες τοποθετήσεις του με νέες καταγγελίες για πρόσωπα και ενέργειες ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος.

Ο κ. Φαίδωνος, μιλώντας σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων την Κυριακή (13/3, )εξέφρασε την άποψη ότι έπεται σοβαρή συνέχεια με το θέμα του αποχετευτικού Λάρνακας, για το οποίο διαπιστώνονται «τρομερές περιουσιακές μεταβολές συγκεκριμένων αξιωματούχων».

Διαβάστε επίσης:

Υπό 8ήμερη κράτηση ο Γιάννης Κοκότσης

Υπόθεση ΧΥΤΑ: Υπό οκταήμερη κράτηση για τους τέσσερις

Αναφέρθηκε μάλιστα σρ φακέλους που έχει στα χέρια του ο έφορος προσόδων, σύμφωνα με τους οποίους «για ανώτατους κρατικούς αξιωματούχους που βρέθηκαν σε θέσεις κλειδιά και έπαιρναν αποφάσεις, είτε στην Πολεοδομία, είτε αλλού, φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλη μεταβολή των περιουσιακών τους στοιχείων, πράγμα που δεν δικαιολογείται ούτε από τον μισθό τους, ούτε από οποιαδήποτε άλλη φανερή και νόμιμη δραστηριότητα».

Ερωτηθείς σχετικά με προηγούμενη αναφορά του σε στημένα κυκλώματα με δικηγόρους, ο Δήμαρχος Πάφου ανέφερε ότι υπάρχουν δύο δικηγόροι εκτός Πάφου, οι οποίοι εμπλέκονται σε συμβουλές και καθοδηγήσεις, τις οποίες αν κάποιος αναλύσει, «θα δει πόσο καλοστημένο ήταν το παιχνίδι, ενώ στην περίπτωση της Λάρνακας φαίνονται και διαδρομές προς συγκεκριμένο οικονομικό παράδεισο στον οποίο είχαν στημένες εταιρίες προκειμένου να στέλνουν χρήματ», ενώ πρόσθεσε ότι το ίδιο υπάρχει και στη Λευκωσία.

Επιπλέον, κατήγγειλε μεθοδεύσεις προκειμένου να μην προλάβει να ψηφιστεί ο νόμος περί δημοσίων συμβάσεων από την παρούσα Βουλή. Όπως πρόσθεσε, ο συγκεκριμένος νόμος «προνοεί για ένα κεντρικό σύστημα μαυροπινακισμού των εταιριών οι οποίες έδωσαν μίζες είτε στο ΣΑΠΑ, είτε αλλού, και αυτό γίνεται διότι τέλος Απριλίου τελεσιδικεί η υπόθεση ΣΑΠΑ και άρα οι εταιρίες που έδωσαν μαρτυρία για χρηματισμό, όπως είναι η εταιρία Μedcon και ο κ. Χειμαρίδης, οι αδελφοί Ιακώβου κ.α».