Έιντε: Kινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση- Aισθάνομαι ότι θα μπορούσαμε να κινηθούμε γρηγορότερα

Έιντε: Kινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση- Aισθάνομαι ότι θα μπορούσαμε να κινηθούμε γρηγορότερα

Σίγουρα κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά μερικές φορές αισθάνομαι ότι θα μπορούσαμε να κινηθούμε γρηγορότερα προς τη σωστή κατεύθυνση, δήλωσε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Εσπεν Μπαρθ Έιντε μετά από συνάντηση που είχε με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, που διήρκεσε πέραν της μιάμισης ώρας.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Έιντε είπε ότι εργάζονται σκληρά και είναι πολύ χρήσιμο να έχουν συχνές διμερείς επαφές για να εξασφαλίσουν ότι η διαδικασία προχωρεί με την απαραίτητη ταχύτητα, επειδή ο χρόνος τρέχει. Διέρχονται, πρόσθεσε, κάποιων πολύ συγκεκριμένων ζητημάτων, τα οποία θέλει ο ίδιος να λύσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες, εξηγώντας ότι κάποτε είναι χρήσιμο πέραν από τις συναντήσεις των ηγετών να συναντά χωριστά τον κάθε ηγέτη και τη διαπραγματευτική του ομάδα.

“Σίγουρα κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά μερικές φορές αισθάνομαι ότι θα μπορούσαμε να κινηθούμε γρηγορότερα προς τη σωστή κατεύθυνση. Για να χρησιμοποιήσουμε τον χρόνο καλύτερα. Αυτό είναι το μήνυμα που φέρω στους δύο ηγέτες”. Συζητούν, συνέχισε, πρακτικούς τρόπους επίλυσης κάποιων θεμάτων που σήμερα αποτελούν συναντιλήψεις ώστε να μετατραπούν σε μια πιο σαφή γλώσσα και να προχωρήσουν.

Χθες, ανέφερε, συναντήθηκαν οι διαπραγματευτές και ένας αριθμός θεμάτων μετατράπηκε σε μαύρο (θέματα στα οποία έχει επιτευχθεί σύγκλιση) και αυτό ήταν ενθαρρυντικό, όπως είπε. Τις επόμενες εβδομάδες, κατέληξε, θέλει να υπάρξει παρόμοιο αποτέλεσμα.