Αποστολές Κυπρίων Βουλευτών σε Χάγη και Μόσχα

Αποστολές Κυπρίων Βουλευτών σε Χάγη και Μόσχα

Ο Βουλευτής Χρίστος Μέσης μεταβαίνει στη Χάγη για τη Συνάντηση των Προέδρων των Επιτροπών Ενέργειας των Κοινοβουλίων των Χωρών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), ενώ ο βουλευτής Γιώργος Βαρνάβα μεταβαίνει στην Μόσχα για τη Συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας και των Προέδρων των Επιτροπών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ).

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωσης από τη Βουλή, ο Βουλευτής Χρίστος Μέσης, μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, μεταβαίνει αύριο Κυριακή, 3 Απριλίου 2016, στη Χάγη, όπου θα συμμετάσχει σε Συνάντηση των Προέδρων των Επιτροπών Ενέργειας των Κοινοβουλίων των Χωρών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), με θέμα «Ενέργεια, Καινοτομία και Κυκλική Οικονομία».

Τη Συνάντηση φιλοξενεί το Κοινοβούλιο της Ολλανδίας, στις 3 και 4 Απριλίου 2016, στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διάστασης της τρέχουσας εξάμηνης Ολλανδικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

Τους συμμετέχοντες θα απασχολήσουν θέματα, που άπτονται των ενεργειακών υποδομών και της ασφάλειας εφοδιασμού, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας καθώς και της κυκλικής οικονομίας.

Τη Συνάντηση θα προσφωνήσουν, μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Ολλανδίας, κα Khadija Arib, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Επίτροπος αρμόδιος για την Ενεργειακή Ένωση, κ. Maro š Š ef č ovi č και ο Επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για το Περιβάλλον, τη Θαλάσσια Πολιτική και την Αλιεία, κ. Karmenu Vella .

Ο βουλευτής Γιώργος Βαρνάβα, Μέλος της Αντιπροσωπείας της Βουλής των Αντιπροσώπων στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) μεταβαίνει στη Μόσχα για να συμμετάσχει σε Συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας και των Προέδρων των Επιτροπών της Συνέλευσης, από τις 3 μέχρι τις 6 Απριλίου 2016. Τον κ. Βαρνάβα συνοδεύει η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων της Βουλής Γεωργία Νεοφύτου.

Κατά τη συνεδρία, θα γίνει απολογισμός της δράσης της Συνέλευσης κατά το παρελθόν έτος και θα κατατεθούν προτάσεις για τον προγραμματισμό μελλοντικών δραστηριοτήτων της, περιλαμβανομένης της επόμενης ετήσιας Γενικής Συνέλευσης, που θα συνέλθει τον ερχόμενο Ιούνιο στην Θεσσαλονίκη.

Οι σύνεδροι θα παραστούν, εξάλλου, στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με θέμα το Άγιον Όρος, την οποία συνδιοργανώνουν η ΔΣΟ και η Κρατική Δούμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Τα εγκαίνια θα τελέσουν από κοινού ο Πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Sergey Naryshkin και ο Πρόεδρος της ΔΣΟ Sergey Popov.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΗΚ: Νέα μείωση έως 9.9%