Απόσυρση στρατού κατεχόμενα: Αντιδράσεις του αντιπολιτευτικού Τύπου

Απόσυρση στρατού κατεχόμενα: Αντιδράσεις του αντιπολιτευτικού Τύπου

Την τουρκική κυβέρνηση επικρίνει η αντιπολιτευτική εφημερίδα Σοζτζού για την απόσυρση στρατού από τα κατεχόμενα με σκοπό να καταπολεμήσει την τρομοκρατία στην Τουρκία.

Η εφημερίδα γράφει ότι αποσύρθηκε ένα τάγμα από τα κατεχόμενα και διερωτάται ποιος θα εγγυηθεί την ασφάλειά τους αν δεχθούν επίθεση από ελληνικές αεροπορικές δυνάμεις.

Στο άρθρο γνώμης το οποίο υπογράφει ο Σαϊγκί Οζτούρκ αναφέρεται ότι έχει σταλεί ένα τάγμα από τα κατεχόμενα στην Τουρκία στο πλαίσιο της προσπάθειας για καταπολέμηση της τρομοκρατίας. "Σα να μην υπάρχει Υπουργείο Εσωτερικών στην Τουρκία, οι ενέργειας κατά της τρομοκρατίας έχουν περάσει στον στρατό", αναφέρει ο αρθρογράφος προσθέτοντας ότι μίλησε με αξιωματούχους του στρατού και του είπαν πως η καταπολέμηση της τρομοκρατίας δεν είναι στην αρμοδιότητα του στρατού αλλά του υπουργείου εσωτερικών.

Σε σχέση με την απόσυρση μέρους της στρατιωτικής παρουσίας από τα κατεχόμενα, ο Σαϊγκί Οζτούρκ αναφέρει ότι γίνεται ενόσω συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό. "Και οι Ε/Κ έχουν δύο μεραρχίες πεζικού, δύο ταξιαρχίες πεζικού και δύο μεραρχίες υποστήριξης. Οι Ε/Κ διαθέτουν επίσης 11 επιθετικά ελικόπτερα. Η Τουρκία δεν έχει αεροπορική βάση στην 'ΤΔΒΚ', ενώ από το 1998 υπάρχει ελληνική αεροπορική βάση στην Πάφο. Αποσύραμε το τάγμα από την 'ΤΔΒΚ' αλλά αν δεχθούμε επίθεση από ελληνικές αεροπορικές δυνάμεις ποιος μας εγγυάται την ασφάλεια;", διερωτάται ο αρθρογράφος.

Προσθέτει ακόμη: "Αν συγκρίνουμε τις δυνάμεις στα ελληνικά νησιά διαπιστώνουμε την οπλική και αεροπορική υπεροχή των ελληνικών αεροπορικών δυνάμεων". Ο αρθρογράφος καταλήγει ότι θα έχουν ενδιαφέρον σχετικές δηλώσεις του αρχηγού του στρατού Χουλουσί Ακάρ για το θέμα.