Τουρκικός στρατός: Δεν έχει σχέση με το Κυπριακό η αποστολή τάγματος από τα κατεχόμενα στην Τουρκία

Τουρκικός στρατός: Δεν έχει σχέση με το Κυπριακό η αποστολή τάγματος από τα κατεχόμενα στην Τουρκία

Την αποστολή ενός τάγματος καταδρομέων από τα κατεχόμενα στην νοτιοανατολική Τουρκία επιβεβαίωσε το Γενικό Επιτελείο Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων ωστόσο επισημαίνει ότι δεν έχει σχέση με τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και πως μόλις δημιουργηθεί ανάλογο τάγμα στην Τουρκία θα επιστρέψει και πάλι στα καθήκοντά του στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπεύθυνου τύπου του Γενικού Επιτελείου ταξίαρχου Ερτουγρούλγκαζι Οζκιουρκτσιού, "ένα τάγμα πολύ καλά εκπαιδευμένων στρατιωτών και υπαξιωματικών που βρίσκονται στην 'ΤΔΒΚ' στάλθηκε στην επαρχία Μπεϊτούσεμπαπ της πόλης Σιρνάκ. Αυτοί θα αναλάβουν καθήκοντα διαφύλαξης της στρατιωτικής βάσης".

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι το τάγμα καταδρομέων το οποίο αποτελείτο από ειδικούς και που μέχρι σήμερα είχε αυτά τα καθηκοντά διαφύλαξης της βάσης στην περιοχή, τώρα θα αναλάβει τις επιχειρήσεις εναντίον του ΡΚΚ.

"Δεν έχει σχέση με τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό η αποστολή στρατιωτικής μονάδας από την 'ΤΔΒΚ' στην Τουρκία. Θα δημιουργηθεί Τάγμα Καταδρομέων της Στρατοχωροφυλακής το οποίο θα αποτελείται από στρατιώτες και υπαξιωματικούς στην Μπεϊτούσεμπάπ της νοτιοανατολικής Τουρκίας. Μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους σύντομα και το τάγμα που ήρθε από την 'ΤΔΒΚ' θα επιστρέψει και πάλι στα καθήκοντά του στην 'ΤΔΒΚ'.".

Η ανακοίνωση εκδόθηκε έπειτα από άρθρο του ανταποκριτή της τουρκικής εφημερίδας Σοζτζού Σαϊγκί Οζτούρκ στο οποίο καλούσε τον αρχηγό των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων Χαλούσι Ακάρ να δώσει εξηγήσεις για την απόσυρση στρατιωτικών δυνάμεων από τα κατεχόμενα σε μια περίοδο μάλιστα που διεξάγονται διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό.

Τις πληροφορίες για απόσυρση στρατού από τα κατεχόμενα είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα 'Αφρίκα' αλλά δεν είχαν επιβεβαιωθεί από τον τουρκικό στρατό ή την τουρκική κυβέρνηση.