Σάββας Βέργας: Μεταπτυχιακό και... μπουζούκι τον συντροφεύουν στο κελί

Σάββας Βέργας: Μεταπτυχιακό και... μπουζούκι τον συντροφεύουν στο κελί

Λεπτό δεν αφήνει ο τέως Δήμαρχος Πάφου να περάσει ανεκμετάλλευτο, αφού φρόντιζει να αποκτήσει όσο τον δυνατόν περισσότερα προσόντα κατά την παραμονή του στις κεντρικές φυλακές.

Ο Σάββας Βέργας φαίνεται να έχει προσαρμοστεί πλήρως στο περιβάλλον και αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες που του προσφέρει η παραμονή του στο κελί.

Μεταπτυχιακό

Ο Σάββας Βέργας από την πρώτη ημέρα της κράτησής του στις φυλακές επισκέφθηκε το σχολείο και συζήτησε με τους υπευθύνους τις δυνατότητες που έχει ώστε να αποκτήσει μεταπτυχιακό τίτλο. Εξέφρασε την επιθυμία να βρει πανεπιστήμιο το οποίο προσφέρει master στα αειφόρα συστήματα. Το πού θα χρησιμοποιήσει τον μεταπτυχιακό τίτλο δεν το εξήγησε, αλλά η εμπλοκή του στα σκάνδαλα του ΣΑΠΑ και του ΧΥΤΑ δημιουργεί συνειρμούς. Ο Σ. Βέργας είναι πολιτικός μηχανικός και απέκτησε το πτυχίο του στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, στην Ελλάδα. Αναμένεται να ξεκινήσει η διερεύνηση σχετικά με το πανεπιστημιακό ίδρυμα από όπου θα μπορούσε να αποκτήσει τον μεταπτυχιακό τίτλο διά αλληλογραφίας, καθώς βρίσκεται στην κλειστή φυλακή και δεν θα μπορούσε να σπουδάσει με φυσική παρουσία παρακολουθώντας μαθήματα.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως μεταπτυχιακό τίτλο επιδιώκει να αποκτήσει και ο Ευτύχιος Μαληκκίδης, στην εκτίμηση ακινήτων.

Και μπουζουξής

Ο Σάββας Βέργας παράλληλα ενημέρωσε ότι γνωρίζει μπουζούκι και εξέφρασε πρόθεση να ενταχθεί στην ορχήστρα των φυλακών. Το ταλέντο του στο μπουζούκι το έχει επιδείξει και στην περίοδο που ήταν δήμαρχος, παίζοντας και τραγουδώντας σε παρέες. Χαρακτηριστική είναι και η φωτογραφία του που παίζει μπουζούκι με τη συνοδεία του Σάκη Ρουβά. Η ένταξη στην ορχήστρα θα του επιτρέπει την αξιοποίηση αρκετών ωρών σε πρόβες. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε εκδηλώσεις που γίνονται στις φυλακές παρουσιάζονται μουσικές παραστάσεις με την ορχήστρα και την ομάδα χορού, στην οποία έχει ενταχθεί και ο πρώην διευθυντής του ΣΑΠΑ και «συγκάτοικος» του Σάββα Βέργα στο κελί 30 της πτέρυγας 2Α Ευτύχιος Μαληκκίδης.

Στο πρόγραμμα

Ο τέως δήμαρχος Πάφου έχει αρχίσει να αναπτύσσει σχέσεις και με άλλους κρατούμενους και, όπως αναφέρθηκε στον «Π», δείχνει ευδιάθετος. Το πρωί ξυπνάει σύμφωνα με το πρόγραμμα και κάνει γυμναστική στο γήπεδο των φυλακών πριν πάρει το πρωινό του στην τραπεζαρία των καταδίκων. Εντός των ημερών αναμένεται να ενταχθεί και σε εργασία. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όλοι οι κατάδικοι απασχολούνται σε κάποιον τομέα, εκτός από τους συνταξιούχους. Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Σ. Βέργας θα απασχολείται στο βιβλιοδετείο, στο οποίο εργάζεται και ο Ευτύχιος Μαληκκίδης.

Επίσης έχει ενημερωθεί πλήρως για τα δικαιώματά του σε σχέση με τα επισκεπτήρια και τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις που δικαιούται. Δικαιούται να δώσει στη διεύθυνση των φυλακών κατάλογο 20 ατόμων που μπορούν να τον επισκέπτονται. Κάθε κατάδικος μπορεί να δεχθεί 10 επισκέψεις τον μήνα, οποιαδήποτε μέρα πλην Παρασκευής. Επίσης επιτρέπεται η τηλεφωνική επικοινωνία καθημερινώς από τις 8 το πρωί ώς τις 6 το απόγευμα.
Στην ίδια πτέρυγα με τον Σάββα Βέργα και τον Ευτύχιο Μαληκκίδη κρατούνται επίσης ο Άκης Λευκαρίτης και ο Στάθης Κιττής.

Σπουδάζουν και άλλοι

Εκτός από τον Σάββα Βέργα και τον Ευτύχιο Μαληκκίδη που σκοπεύουν όταν αποφυλακιστούν να έχουν αποκτήσει μεταπτυχιακό τίτλο, συνολικά 12 κατάδικοι παρακολουθούν μαθήματα για πτυχίο και μεταπτυχιακό. Μεταξύ αυτών, ο Ορέστης Βασιλείου (σκάνδαλο Δρομολαξιάς) που έχει κάνει αίτηση για Phd (διδακτορικό) στη διοίκηση επιχειρήσεων και ο Κύπρος Κυπριανού (απάτη Famagusta Developers) που κάνει μαθήματα για μεταπτυχιακό στο real estates. Τέλος, νομική σπουδάζει ο ισοβίτης Θεόδωρος Θεοφάνους (κομμωτής) που είχε δολοφονήσει την 24χρονη έγκυο σύντροφό του Γιούλια Οπόροκ από τη Μολδαβία και την τρίχρονη κόρη της.

Πηγή: Εφημερίδα Πολίτης