Συμμαχία για Κουτσοκούμνη: Η παραίτηση του πρέπει να κατατεθεί πάραυτα

Συμμαχία για Κουτσοκούμνη: Η παραίτηση του πρέπει να κατατεθεί πάραυτα

Σε ανακοίνωση τύπου η Συμμαχία Πολιτών ζητά την άμεση παραίτηση του Κωστάκη Κουτσοκούμνη.

Ακολουθεί αυτούσια η ανακοίνωση τύπου

Καλούμε τον έκπτωτο στα μάτια της κοινωνίας και των ποδοσφαιρόφιλων, πρόεδρο της ΚΟΠ Κωστάκη Κουτσοκούμνη, όπως παραιτηθεί πάραυτα.

Η παραίτηση του Κωστάκη Κουτσοκούμνη πρέπει να κατατεθεί πάραυτα ενώπιον του ΔΣ της ΚΟΠ.
Ενώ η τουρκική κατοχή εξακολουθεί να υφίσταται, η Τουρκία θεωρεί την Κυπριακή Δημοκρατία ως εκλιπούσα και ενώ κάθε βδομάδα εξακολουθούμε να θάβουμε νεκρούς από την τουρκική θηριωδία του 1974, ο πρόεδρος της ΚΟΠ Κωστάκης Κουτσοκούμνης αποφάσισε να αγωνιστεί με το τουρκικό εθνόσημο στο στήθος.

Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης άξιο τέκνο του παλαιοκομματισμού στην Κύπρο διοικεί την ΚΟΠ τα τελευταία 15 χρόνια οδηγώντας την μέσα από σκάνδαλα στημένων αγώνων και διαπλοκή. Τώρα αποφάσισε να καταφερθεί ακόμη και ενάντια στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Ουδείς δικαιούται να διασύρει την πατρίδα μας και να προσβάλλει τον Κυπριακό Λαό με πράξεις μειοδοτικές και συμπεριφορές ετσιθελικές. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος της ΚΟΠ Κωστάκης Κουτσοκούμνης προχωρεί σε τέτοιες προδοτικές ενέργειες. Θυμίζουμε την περιβόητη επίσκεψη του στα κατεχόμενα το 2014 όπου παρευρέθηκε σε τελετή βραβεύσεων της Τουρκοκυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου όπου πόζαρε χαριεντιζόμενος με τουρκοκύπρια υπάλληλο της Τουρκοκυπριακής Ομοσπονδίας.

Η ανωτερότητα και η ελευθερία δεν προτάσσονται με το τουρκικό εθνόσημο στο στήθος κύριε Κουτσοκούμνη αλλά με αγώνες και αντίσταση. Η κατοχή δεν φεύγει με την υποταγή.

Καλούμε τον έκπτωτο στα μάτια της κοινωνίας και των ποδοσφαιρόφιλων, πρόεδρο της ΚΟΠ Κωστάκη Κουτσοκούμνη, όπως παραιτηθεί πάραυτα. Καλούμε επίσης τα σωματεία μέλη της ΚΟΠ όπως ενεργήσουν πάραυτα προς την κατεύθυνση της προστασίας πρώτιστα της Κυπριακής Δημοκρατίας και ακολούθως του κυπριακού ποδοσφαίρου και να απομακρύνουν τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη άμεσα, διαφορετικά θα αποτελούν και οι ίδιοι μέρος του προβλήματος.