Παρασκευή υπογράφεται το πρωτόκολλο συνεργασίας ΚΕΕ - ΔΚ στα κατεχόμενα

Παρασκευή υπογράφεται το πρωτόκολλο συνεργασίας ΚΕΕ - ΔΚ στα κατεχόμενα

Μεθαύριο Παρασκευή θα υπογραφεί το πρωτόκολλο συνεργασίας των κομμάτων Εθνικής Ενότητας και Δημοκρατικό για την "κυβέρνηση".

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ανακοίνωση του ΚΕΕ αναφέρει ότι η υπογραφή του πρωτοκόλλου θα γίνει στις 11 το πρωί στη "βουλή".

Νωρίτερα σε δηλώσεις του στον "Μπαϊράκ" ο πρόεδρος του ΚΕΕ, Χουσεϊν Οζγκιουργκιούν είχε πει ότι μέχρι την Παρασκευή θα καθορίζονταν τα ονόματα του νέου "υπουργικού" και διέψευσε ότι υπήρχε δυσκολία εντός του κόμματός του στην επιλογή των επτά ατόμων που του αναλογούν.

Στόχος τους, πρόσθεσε, το Σάββατο, 16 Νοεμβρίου να επιδώσουν το νέο "υπουργικό συμβούλιο" στον "πρόεδρο" Ακιντζί.

Σε δικές του δηλώσεις ο πρόεδρος του ΔΚ, Σερντάρ Ντενκτάς ανέφερε ότι μετά την έγκριση του "υπουργικού" θα καθορίσουν το "κυβερνητικό" πρόγραμμα το οποίο έχουν συζητήσει σε γενικές γραμμές ήδη με τον κ. Οζγκιουργκιούν. Ανέφερε επίσης ότι συζήτησαν με το ΚΕΕ τα σημεία όπου αντιμετωπίζονται οι περισσότερες δυσκολίες για την υπογραφή του οικονομικού πρωτοκόλλου με την Τουρκία και εξέφρασε την πεποίθηση ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα, θα συναντηθούν με τους Τούρκους αρμόδιους θα τα συζητήσουν και θα υπογράψουν το πρωτόκολλο.