Συμμαχία Πολιτών: Ενδεχόμενο άνοιγμα κεφαλαίων 23-24 σημαίνει επιβράβευση της Τουρκίας

Συμμαχία Πολιτών: Ενδεχόμενο άνοιγμα κεφαλαίων 23-24 σημαίνει επιβράβευση της Τουρκίας

 Ενδεχόμενο άνοιγμα των κεφαλαίων 23-24 μετά τις βουλευτικές εκλογές δεν είναι τίποτε άλλο από επιβράβευση της Τουρκίας για την επιθετικότητα της, την παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των δημοκρατικών αρχών, δήλωσε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου της Συμμαχίας Πολιτών, Αλέξανδρος Μιχαηλίδης, ο οποίος διερωτήθηκε ποια στάση τηρεί επί του θέματος, στο κολέγιο των επιτρόπων, ο Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης, δεδομένου και του χαρτοφυλακίου που έχει.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως Συμμαχία καταγράφει στα πολύ αρνητικά την επιμονή της Κομισιόν, για άνοιγμα των δυο κεφαλαίων ( 23 και 24), τα οποία πάγωσε η Κυπριακή Δημοκρατία, που τελικά υιοθετήθηκε στο ψήφισμα, σημειώνοντας ότι αυτό γίνεται σε μια εποχή που η Τουρκία συνεχίζει να είναι αδιάλλακτη στο Κυπριακό, παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στην ίδια την Τουρκία όπου κλείνουν εφημερίδες και φυλακίζονται δημοσιογράφοι και διεξάγει εξοντωτικό πόλεμο εναντίον του Κουρδικού λαού.

Αναφερόμενος στην “άρνηση” των Προέδρων ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ για τηλεμαχία με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών, ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως “η σιωπή των κυρίων Αβέρωφ Νεοφύτου, Άντρου Κυπριανού και Νικόλα Παπαδόπουλου, γύρω από το θέμα που εγείρουμε, σχετικά με την άρνηση τους να προσέλθουν σε τηλεμαχία με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών, επιτείνει τις υποψίες μας”.

“Τι θέλουν άραγε να αποκρύψουν οι Πρόεδροι των κομμάτων που κυβέρνησαν και συγκυβέρνησαν; Τι φοβούνται άραγε; Μήπως το παλαιοκομματικό σύστημα, τα κόμματα της Focus-ΣΑΠΑ-ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ, γίνονται ακόμη και σε αυτό το ζήτημα συνεργάτες και συνεργοί;
Επαναλαμβάνουμε. Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, είναι έτοιμος, οποιαδήποτε στιγμή σε οποιοδήποτε κανάλι να προσέλθει σε τηλεμαχία με τους κυρίους Αβέρωφ Νεοφύτου, Άντρο Κυπριανού και Νικόλα Παπαδόπουλο. Τους προκαλούμε”, είπε.

Επιπλέον, ο κ. Μιχαηλίδης εξέφρασε τη συμπάθια και τη στήριξη της Συμμαχίας Πολιτών σε όλους γελοιογράφους και τους δημοσιογράφους, ιδιαίτερα αυτούς που σχολιάζουν την πολιτική επικαιρότητα, για να προσθέσει ότι οι εποχές της φίμωσης και της λογοκρισίας έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Όπως είπε “δυσάρεστη έκπληξη προκαλούν οι καταδίκες από την Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας των κυρίων Πέτρου Παπαπέτρου (ΠΙΝ) και Παύλου Μυλωνά”, σημειώνοντας ότι “αμφότερες οι καταδίκες ακρωτηριάζουν την ελευθερία της έκφρασης, αφού φαίνεται ότι η Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας, έχει επιλεκτική ευαισθησία σε συγκεκριμένες πολιτικές κατευθύνσεις”.

Για την χθεσινή αυτοδιάλυση της Βουλής, είπε: “Χθες έπεσε η αυλαία μιας Βουλής που αποφασίζει πίσω από κλειστές πόρτες με τις γνωστές συναλλαγές των Προέδρων του παλαιοκομματικού κατεστημένου. Στις 22 Μαΐου οι πολίτες μπορούμε να δώσουμε τη μάχη κόντρα σε όλο το παλαιοκομματικό κατεστημένο για να κάνουμε την ανατροπή. Ως Συμμαχία Πολιτών με την ισχυρή κοινοβουλευτική μας παρουσία στη νέα Βουλή καταθέτουμε Νομοσχέδια που θα ανεβάσουν επιτέλους το βιοτικό επίπεδο του λαού μας και το πολιτικό ήθος στη Βουλή”.