ΑΚΕΛ για Κυπριακό: Να συνεχίσουμε την προσπάθεια για επίτευξη λύσης

ΑΚΕΛ για Κυπριακό: Να συνεχίσουμε την προσπάθεια για επίτευξη λύσης

Τις εξελίξεις στα κατεχόμενα και τις πιθανές επιπτώσεις στο Κυπριακό σχολίασε σε γραπτή δήλωσή του ο Στέφανος Στεφάνου.

Αυτούσια η δήλωση:

«Το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, απατώντας σε ερώτηση σχετικά με τις εξελίξεις στα κατεχόμενα και τις πιθανές επιπτώσεις στο Κυπριακό ανέφερε τα ακόλουθα:

«Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις θα το δείξει η πορεία των πραγμάτων. Γνωρίζοντας ποιες είναι οι θέσεις στο Κυπριακό που έχουν τα κόμματα που θα αποτελούν τη λεγόμενη «κυβέρνηση» στα κατεχόμενα, ασφαλώς και υπάρχει μια ανησυχία για το πώς και πόσο θα επηρεαστούν οι προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού. Βέβαια το Κυπριακό το συζητούν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων. Από πλευράς τουρκοκυπριακής είναι ο κ. Ακιντζί που διαπραγματεύεται και όχι η λεγόμενη «κυβέρνηση».

Από την άλλη, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το μομέντουμ, η συγκυρία για επίλυση του Κυπριακού, που οφείλεται σε αντικειμενικούς λόγους, συνεχίζει να υπάρχει. Έτσι, κατά τη δική μας την άποψη, πρέπει να παραμείνουμε αφοσιωμένοι στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, να συνεχίσουμε να προσερχόμαστε στο διαπραγματευτικό τραπέζι συνεπείς σε θέματα αρχών και με την επίδειξη του απαραίτητου ρεαλισμού, σε μια προσπάθεια να επιτευχθεί πρόοδος στα ζητήματα που συζητούνται. Αν τελικά θα προχωρήσουμε ή όχι, αν τελικά θα υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα ή όχι, αυτό θα διαφανεί στο διαπραγματευτικό τραπέζι.

Τούτη την ώρα, παρά να συζητούμε αν και κατά πόσο οι διαπραγματεύσεις θα επηρεαστούν αρνητικά, θα ήταν καλύτερα να συνεχίσουμε την προσπάθεια για επίτευξη λύσης και στην πορεία να διαχειριστούμε τα πράγματα ανάλογα με τις εξελίξεις».