Υπουργός Παιδείας: Η μεγαλύτερη τιμή σ’ αυτούς που θυσιάστηκαν είναι η απελευθέρωση της πατρίδας

Υπουργός Παιδείας: Η μεγαλύτερη τιμή σ’ αυτούς που θυσιάστηκαν είναι η απελευθέρωση της πατρίδας

Η μεγαλύτερη τιμή σ’ αυτούς και σε όσους έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία είναι να μπορέσουμε απαλλάξουμε την πατρίδα μας από την κατοχή και τη διαίρεση, δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, προσθέτοντας πως "επιδιώκουμε να ζήσουμε σ’ ένα κράτος δικαίου, που θα σέβεται τα δικαιώματα όλων των πολιτών του, όπου κι αν αυτοί ζουν, όποια θρησκεία ή εθνότητα κι αν έχουν".

Σε επιμνημόσυνο λόγο του στο Εθνικό Μνημόσυνο των ηρώων Ανδρέα Ζάκου, Γεώργιου Χαραλάμπους και Γεώργιου Αντωνίου, ο κ. Καδής είπε πως μέσα από την ειρηνική διαδικασία των διαπραγματεύσεων και του διαλόγου προσπαθούμε να πετύχουμε μια βιώσιμη και λειτουργική λύση, που να συνάδει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε ένα ευοίωνο μέλλον για μας και τα παιδιά μας.

Παράλληλα, προσπαθούμε μέσα από μια σειρά σημαντικών μεταρρυθμίσεων να νοικοκυρέψουμε, να εκσυγχρονίσουμε και να ισχυροποιήσουμε το κράτος μας, ξεπερνώντας οριστικά τις οικονομικές περιπέτειες των τελευταίων χρόνων, και εξασφαλίζοντας το μέλλον των παιδιών μας και των επόμενων γενιών μέσα σε συνθήκες ειρήνης, ασφάλειας, ευημερίας και προόδου, ανέφερε.

"Ας αγωνιστούμε όλοι μαζί, ενωμένοι, θέτοντας το κοινό καλό πάνω από το ατομικό συμφέρον, ώστε να ανταποκριθούμε στο χρέος μας απέναντι στους ήρωες που τιμούμε και στις προσδοκίες της ημικατεχόμενης πατρίδας μας", πρόσθεσε ο Υπουργός Παιδείας.

Ο Ανδρέας Ζάκος και ο Γεώργιος Χαραλάμπους, θυσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ 1955-59, ενώ ο Γεώργιος Αντωνίου έπεσε μαχόμενος στις διακοινοτικές ταραχές του 1963.